Noi acuze pentru ministrul cu casa de 1000 mp: „A plătit gunoiul pentru o persoană, în loc de cinci”

Ministrul propus pentru Lucrări publice, Dezvoltare și Administrație, Ion Ștefan, a primit un aviz negativ în comisiile reunite de administrație. Au fost 17 voturi pentru și 19 împotrivă. Liberalii susțin că votul a fost unul politic, pentru că PSD are majoritate în cele două comisii reunite. 

31 oct. 2019, 09:28
Noi acuze pentru ministrul cu casa de 1000 mp: „A plătit gunoiul pentru o persoană, în loc de cinci”

Dezvăluirile apărute în presă, cu privire la faptul că deputatul liberal a „fentat” bugetul local, declarând o locuinţă mult mai mică decât o are în realitate, i-au dat apă la moară lui Marian Oprişan, care l-a verificat în documente şi a descoperit că din anul 2003 şi până în prezent Ion Ştefan a plătit un impozit de doar 98 de lei/an, faţă de 1.350 de lei cum era normal. Deputatul figurează în declaraţia de avere cu o casă de 910 mp, despre care a precizat că a ieşit din greşeală aşa mare, după ce constructorul a pus o grindă în plus.

Scandal la audierea ministrului propus de PNL la Dezvoltare, cel cu casa de 1.000 mp: „Chemaţi-l pe Benny Hill, el ne mai lipseşte”

Ministrul propus la Dezvoltare şi-a recunoscut greşeala prin intermediul unei postări pe Facebook, dar l-a adus în discuţie şi pe şeful administraţiei judeţene, Marian Oprişan, despre care a spus că nici el nu şi-a plătit dările. “Şi dacă legea este aceeaşi pentru toată lumea, aştept şi de la baronul PSD Marian Oprişan «mama mea sunt eu» să îşi scoată la iveală bunurile şi să le treacă în declaraţia de avere pentru a-şi plăti dările aferente domeniului întins pe multe hectare în care locuieşte în apropiere de Focşani”, a scris Ion Ştefan.

Joi, acuzaţiile au continuat. „Nu a plătit niciodată impozit la stat pentru casa sa de 1.000 mp ceea ce îl transformă într-un evazionist care a creat un prejudiciu Municipiului Focșani de câteva zeci de mii de Euro ; A păcălit Municipiul Focșani și CUP Salubritate ani de zile, plătind gunoi pentru o persoană, deși în casa de 1.000 mp locuiau 5 persoane„, a precizat Oprişan în presa locală.-