Scandal la audierea ministrului propus de PNL la Dezvoltare, cel cu casa de 1.000 mp: „Chemaţi-l pe Benny Hill, el ne mai lipseşte”

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit, miercuri, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ion Ştefan a primit din partea parlamentarilor 17 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă", la finalul unei audieri de la care nu au lipsit replicile acide între ministrul PNL şi parlamentarii PSD. După votul în comisii, premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că a fost un vot politic şi că nu acceptă evaluarea PSD.

RomaniaTV.net
30 oct. 2019, 12:05
Scandal la audierea ministrului propus de PNL la Dezvoltare, cel cu casa de 1.000 mp: „Chemaţi-l pe Benny Hill, el ne mai lipseşte”

Deputatul Cătălin Rădulescu şi Ion Ştefan, propunerea PNL pentru Ministerul Dezvoltării, au avut un schimb de replici la audierea din comisiile parlamentare pe tema casei de aproape 1000 mp a liberalului, declarată la primărie ca având doar 76 mp.

„Legea e lege pentru toată lumea. Aş vrea să cunoaşteţi că casa am construit-o şi am obţinut această autorizaţie în anii 2000, când eram un tânăr antreprenor. Aş vrea să înţelegeţi că poate şi dvs mergeţi la magazin şi cumpăraţi un costum mai mare cu un număr”, a spus Ion Ştefan.

„Eu nu îmi cumpăr costume de la magazin”, a replicat social-democratul Cătălin Rădulescu.

„Se mai întâmplă în viaţă. Legat de casă, aş vrea ca primăria Focşani să îşi îndeplinească atribuţiile şi să emită acel document de impunere fiscală, dacă există. Primăria PSD nu şi-a făcut treaba, este o administraţie PSD de 19 ani care a neglijat încasarea taxelor”, a continuat liberalul propus la Ministerul Dezvoltării. 

„Domnule ministru desemnat, dumneavoastră vă auziţi ce spuneţi? Vă rog mult, chemaţi-l pe Benny Hill aici, că el ne mai lipseşte. Adică ani de zile ne-aţi tocat spunând că oamenii care greşesc şi pentru 3000 de euro intră în puşcărie, dânsul cu 5000 de euro… Schimbaţi codul penal şi stabilim că primăria e vinovată şi aia e. Toată lumea e egală în faţa legii, dar dvs sunteţi mai presus. Domnule, nu cred că nu ştiaţi cât e casa, cât e suprafaţa, nu suntem la filme cu pitici în pădure. Adică eu nu ştiu ce suprafaţă are casa mea? Dacă nu cunosc legea, sunt la fel de răspunzător în faţa legii, până la urmă”, a replicat deputatul „Mitralieră”.