Noi alerte meteo COD GALBEN de ploi şi vijelii, dar și caniculă

Meteorologii ANM au emis o nouă alertă cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă pentru ziua de sâmbătă.

10 iul. 2021, 10:15
Noi alerte meteo COD GALBEN de ploi şi vijelii, dar și caniculă

Noi alerte meteo COD GALBEN de furtuni și caniculă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă COD GALBEN pentru intervalul 10 iulie, ora 12:00 – 10 iulie, ora 22:00.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, precum și
local în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată,
ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de
timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.

Disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la
începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare și extindere”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Plajele Corbu şi Vadu, pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase pentru turişti

 

Şi în Bucureşti, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.
În zilele următoare disconfortul termic se va accentua.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în sud-vest, disconfortul termic local se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara când local în nord-vest și pe arii mai restrânse îndeosebi la munte și în sud-est vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp, pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-vest, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral și în depresiuni și în jurul a 36 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între 14 și 21 de grade.

București. Vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 12 iulie-9 august. Cum va fi vremea în următoarea lună DOCUMENT