Plajele Corbu şi Vadu, pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase pentru turişti

Plajele Corbu şi Vadu sunt de câţi ani preferatele multor turişti atraşi de sălbăticie. Dar pe cât de spectaculoase sunt aceste plaje de pe litoralul românesc, pe atât de periculoase pentru turişti.

10 iul. 2021, 09:58

Din ce în ce mai mulți românii au început să aleagă plajele sălbatice de pe litoralul românesc. Plajele de la Corbu și Vadu nu au salvamari, deși din ce în ce mai mulți turiști optează pentru aceste fâșii de nisip, neamenajate de pe litoralul românesc.

Teoretic, autoritățile nu au obligația să asigure salvatori pentru turiști, pentru că nu sunt oficial plaje deschise publicului.

Turiştii care merg pe plajele de la Corbu şi Vadu trebuie să ştie că în aceste zone este interzisă amplasarea de rulote, corturi. De asemenea, este interzisă intrarea cu maşini pe plajă. În cazul în care eşti prins că rulata, cortul sau maşina la mai puţin de 150 de metri de mare, amenzile sunt destul de mari. Sancţiunile în acest caz pornesc de la 3.000 lei şi pot ajunge până la 6.000 lei.

 

Staţiunile de pe litoral, luate cu asalt de turişti în acest weekend

Se anunţă cel mai aglomerat weekend la malul marii din acest an. Locurile de cazare sunt ocupate aproape în totalitate.

Şi meteorologii au veşti bune. Vremea se anunță frumoasă la acest sfârșit de săptămână.

În acest sfârșit de săptămână aproximativ 50 de mii de turtiști sunt așteptați în staţiunile româneşti de la Marea Neagră.

Citeşte şi: Val ce accidente pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Litoral. Cozile de mașini se întind pe kilometri