Noi alerte meteo de fenomene extreme. Caniculă şi disconfort termic în sud, ploi, vijelii puternice şi grindină în 17 judeţe

Chiar dacă valorile termice au mai scăzut nu scăpăm de caniculă, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. În 17 judeţe din Dobrogea, Muntenia, Moldova şi Transilvania se aşteaptă ploi şi vijelii puternice.

03 aug. 2021, 10:28
Noi alerte meteo de fenomene extreme. Caniculă şi disconfort termic în sud, ploi, vijelii puternice şi grindină în 17 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte meteo de fenomene extreme. În următoarele zile avem parte tot de caniculă şi disconfort termic în sudul ţării.

„În intervalul 3, 4, 5 august local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.
Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 2 – 15 august. Vremea caldă, caniculară în sud, va alterna cu episoade de ploi şi vijelii puternice

De asemenea, în următoare ore sunt aşteptate ploi, vijeli puternice şi grindină în 17 judeţe. ANM a emis alertă COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată 03 august, ora 10:00 – 04 august, ora 10:00.

„În intervalul menționat, local la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.
Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a mai transmis ANM.

Citeşte şi: E alertă sanitară! Apă contaminată cu bacterii periculoase în peste 50 de localități din România

PROGNOZA METEO pentru BUCUREȘTI

Marţi, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minmă se situa în jurul a 20 de grade.

Miercuri vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat îndeosebi în cursul după-amiezilor. Miercuri (4 august), temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar joi (5 august) va fi de 36…37 de grade. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.


loading...