Noi alerte meteo. Furtuni de cod galben în mai bine de jumătate de ţară, urmate de un nou val de caniculă

Meteorologii ANM au transmis noi alerte meteo cod galben de furtuni, valabilă miercuri în peste trei sferturi din ţară. După ploi, revine canicula. A fost emisă alertă Cod galben de caniculă, până sâmbătă, în 29 de judeţe şi în Bucureşti.

24 aug. 2022, 10:16
Noi alerte meteo. Furtuni de cod galben în mai bine de jumătate de ţară, urmate de un nou val de caniculă

Adminstraţia Naţională de Meteorlogie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 24 august, ora 10:00 – 24 august, ora 21:00 când se aşteapăt instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 24 august. Vreme caldă, chiar caniculară în sud şi vest, dar şi ploi abundente

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru zilele de 24, 25, 26, 27 august de disconfort termic ridicat.

„Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Cod roşu de ploi abundente în mai multe judeţe. Dezastru după furtuni în România. Case, mașini și animale au fost luate de apă

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade, iar cele minime de 18…20 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.