Noi audieri în cazul de şantaj exercitat de Antena Group asupra RCS RDS

Dan Voiculescu va trebui să răspundă în faţa procurorilor într-un nou dosar. Dezvăluirea a fost făcută de avocatul Cătălin Dancu în emisiunea România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe. Luni, fostul director al CCSB, Mihai Motoc, ar trebuie să meargă la DNA să prezinte dovezile care îl incriminează pe Voiculescu. Procurorii a reluat luni şi audierile în dosarul în care directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj. Managerul de marketing al trustului Intact a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, informează România TV.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 11:15
Noi audieri în cazul de şantaj exercitat de Antena Group asupra RCS RDS

Luni a fost chemată de procurori CRISTINA JURA, directorul de marketing al Antena Group. Cristina Jura trebuia să le explice procurorilor anticorupţie motivele pentru care a dispus difuzarea spotului publicitar „EXPLOZIV! MITĂ ÎN FOTBAL de 3.500.000 de euro VIA ORADEA -BUCUREŞTI! ANCHETA JURNALISTICĂ ÎN CURÂND”  de 41 de ori pe posturile TV ale grupului, condiţiile în care se difuzează astfel de spoturi publicitare, cine a făcut ancheta jurnalistică, ce s-a întâmplat cu filmul dezvăluirilor, de ce n-a fost difuzat. De asemenea, cine i-a dat anumite ordine şi de ce.

La ieşirea de la audieri, Jura a refuzat să facă declaraţii.

De asemenea, tot luni ar trebui să ajungă la DNA şi Mihai Motoc, fost director al CCSB, ca urmare a dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut în presă. El a povestit cum Dan Voiculescu îi cerea să modifice rezultatele sondajelor de opinie şi tot el a fost cel care a spus că Dan Voiculescu îi cerea să-l ajute să intercepteze anumite convorbiri telefonice. Mihai Motoc trebuie să vină acum cu toate dovezile în faţa procurorilor DNA.

„Mihai Motoc are dreptate, Voiculescu a intervenit direct şi nemijlocuit pentru manipularea unor sondaje. E un om care a lucrat ani de zile în sistem şi ştie foarte multe. Noi le vom spune în faţa procurorilor şi evident că va reprezenta un nou dosar la care domnul Voiculescu va trebui să răspundă”, a declarat, la România TV, avocatul Cătălin Dancu.

Cătălin Dancu susţine că după audierea lui Mihai Motoc de la DNA, va urma şi audierea lui Mihai Craiu, fostul director general al trustului Intact. Craiu îl acuză pe Voiculescu că ar controla, printr-o întreagă reţea, apariţiile media ale trustului Intact.

Luni dimineaţă a fost chemat la audieri la DNA directorul de Marketing al trustului Intact, Cristina Jura.