Noi audieri în cazul conflictului care a dus la moartea suporterului dinamovist: Al doilea agresor, REŢINUT

La Poliţia Capitalei au loc, miercuri, noi audieri în cazul conflictului de la finalul meciului Steaua-Dinamo, de pe 20 august, soldat cu moartea unui suporter dinamovist, caz în care a fost arestat deja un suspect. Mai mult, poliţiştii bucureşteni l-au reţinut şi pe al doilea agresor în acest caz.

31 aug. 2016, 07:56
Noi audieri în cazul conflictului care a dus la moartea suporterului dinamovist: Al doilea agresor, REŢINUT

UPDATE 13.30: Al doilea agresor în cazul dinamovistului ucis în stradă a fost reţinut, informează România TV.

La sediul Poliţiei Capitalei este audiat, miercuri, un alt participant la conflictul din 20 august, de la finalul meciului de fotbal Steaua-Dinamo, în urma căruia un tânăr de 18 ani şi-a pierdut viaţa, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro.

Potrivit unor surse judiciare, un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti îl audiază pe bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie. Aceleaşi surse susţin că este vorba despre un tânăr care ar fi încercat să-i smulgă victimei fularul cu inscripţia clubului de fotbal.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 26 august, arestarea preventivă a lui Alexandru Badea, membru al galeriei echipei de fotbal Steaua suspectat că a omorât un tânăr de 18 ani, suporter al echipei Dinamo în urma unui conflict care a avut loc pe 20 august, la finalul meciului Steaua-Dinamo.

Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Ea este însă executorie, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta în arest până la judecarea contestaţiei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că suspectul, în vârstă de 25 de ani, a recunoscut la audieri că a avut loc o altercaţie şi că l-a lovit cu un baston telescopic pe tânărul de 18 ani, care a decedat după trei zile de la incident, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

„În noaptea de 20/21.08.2016, în jurul orei 23.40, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, în apropierea intersecţiei cu Strada Constantin Brâncuşi, inculpatul a lovit-o cu un obiect contondent în zona capului pe victima M.A.D., în vârstă de 18 ani, provocându-i leziuni care au determinat decesul acesteia, produs la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon în data de 24.08.2016”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Înainte de a-l duce în faţa instanţei, anchetatorii au făcut şi o reconstituire în teren, cu presupusul autor al omorului, care are locuinţa aproape de locul comiterii faptei.

Anchetatorii l-au identificat pe presupusul autor al omorului după ce au audiat mai multe persoane.