Noi bombardamente ale avioanelor armatei ruse

Mai multe avioane ale armatei ruse au bombardat luni diferite ținte de-a lungul frontierei dintre Siria și Liban, unde se află amplasate grupări jihadiste, a anunțat agenția de știri libaneză ANN, preluată de EFE.

07 dec. 2015, 12:18
Noi bombardamente ale avioanelor armatei ruse

Mai multe grupări jihadiste, printre care Statul Islamic sau Frontul al-Nosra, filială siriană a rețelei teroriste Al Qaida, sunt prezente în zonele înalte din regiunea muntoasă Arsal, care se învecinează cu Siria.

Situația securității în Liban s-a deteriorat de la începerea conflictului din Siria, în martie 2011, mai ales în nordul și în nord-estul țării, unde a fost semnalată prezența luptătorilor radicali sirieni.

Rusia, aliat al regimului de la Damasc, și-a intensificat recent raidurile aeriene împotriva extremiștilor din Siria, amintește agenția spaniolă de presă.

Irakul și-a suspendat cursele aeriene în nord, din cauza rachetelor rusești lansate spre Siria

Irakul și-a suspendat luni, pentru o durată de 48 de ore, cursele aeriene cu plecare și sosire pe două aeroporturi situate în nordul țării, din cauza pericolului reprezentat de rachetele rusești lansate spre Siria, au indicat responsabili irakieni, citați de AFP.

Directorii aeroporturilor din Erbil și Sulaymaniyah, în regiunea Kurdistanul irakian, au declarat că zborurile au fost suspendate din cauza pericolului tirurilor de rachete de croazieră rusești.

Rachetele sunt lansate în cadrul campaniei aeriene în Siria de pe nave de război aflate în Marea Caspică. Ele survolează apoi nordul Irakului înainte de a-și atinge țintele în Siria.

Zborurile de pe cele două aeroporturi kurde au mai fost întrerupte pe 23 noiembrie, timp de 48 de ore, din aceleași motive.

Libanul își deviase, de asemenea, avioanele la plecare și sosire în Beirut în această perioadă ca urmare a unei cereri din partea Rusiei de a evita o zonă în Marea Mediterană unde ea efectua manevre militare.

Rusia întreprinde din 30 septembrie lovituri aeriene în Siria pentru a-l susține pe Bashar Al-Assad, aliat al său de mult timp.

Coaliția internațională, condusă de SUA, întreprinde, de asemenea, lovituri aeriene împotriva organizației Statul Islamic (SI) în Irak și Siria, unde jihadiștii au proclamat ”un califat” în teritoriile cucerite în cele două țări.