Noi bombardamente devastatoare, Ucraina lăsată în bezna. Au sunat iar sirenele de război, oamenii petrec noaptea în buncăre reci

Şapte miniştri de externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina.

28 nov. 2022, 17:02

Război în Ucraina. Rusia a bombardat regiunea ucraineană Dnipropetrovsk în noaptea de duminică spre luni, acuză luni şeful Administraţiei Militare a regiunii, Valentin Reznicenko, relatează CNN.

Aceste bombardamente nu s-au soldat cu victime, însă trei comunităţi de lângă oraşul Nikopol au fost bombardate cu artileria grea.

”Peste 30 de obuze au căzut în zone rezidenţiale”, denunţă Valentin Reznicenko şi precizează că au fost deschise anchete.

Şapte miniştri de externe ai ţărilor baltice şi nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-şi reitera sprijinul faţă de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent cauzate de atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene, informează Reuters.

Klaus Iohannis, înaintea reuniunii cu miniștrii de Externe și liderii NATO: „Toți partenerii ar trebui să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a-și apăra suveranitatea și democrația, atât timp cât va fi necesar”

„Noi, miniştrii de externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, suntem astăzi la Kiev, pentru (a exprima) deplina solidaritate cu Ucraina”, a scris şeful diplomaţiei lituaniene pe Twitter.

„În pofida ploii de bombe şi brutalităţii barbare a Rusiei, Ucraina va câştiga!”, a scris ministrul lituanian, postând o fotografie cu oficiali în gara feroviară din Kiev.

Imaginea frontului din sudul şi estul Ucrainei: tranşeele celor două tabere sunt inundate, soldaţii trăiesc în condiţii ca în Primul Război Mondial VIDEO
Cel mai recent bombardament intens al Rusiei, miercuri, a provocat cele mai mari pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de ucraineni fără lumină, apă sau căldură.

Rusia susţine că nu vizează populaţia civilă, iar Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecinţă a refuzului Kievul de a negocia.