Noi bombardamente la Kiev după ce Rusia a ameninţat cu noi atacuri şi a cerut civililor să părăsească oraşul. Turnul de televiziune din Kiev, vizat de un atac cu rachete

Rusia lansează noi atacuri asupra capitalei Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a transmis că noile atacuri vor viza Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Centrul Principal pentru Informații și Operațiuni Psihologice (PSO) de la Kiev. Sirenele sună din nou în Kiev pentru a alerta locuitorii capitalei să se adăpostească pentru a se salva.

01 mart. 2022, 17:25

Sirenele sună din nou în capitala Ucrainei anunţând noi atacuri după ce Rusia a avertizat că soldaţii vor lansa noi rachete şi le-a cerut civililor să părăsească zona.

Turnul de televiziune din Kiev a fost vizat de un atac cu rachete, potrivit unor imagini filmate de locuitori din capitala Ucrainei. Ruşii încearcă să oprească telecominicaţiile în Kiev. Cinci persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite în urma acestui atac.

După atac, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio, dar turnul a rămas totuşi în picioare.

”Inamicul atacă oraşul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informaţii”, a anunţat administraţia municipală din Kiev.

”Posturile (de televiziune) nu vor mai funcţiona o vreme”, a anunţat Ministerul ucrainean de interne.

Sursa de electricitate a turnului de televiziune, precum şi echipamentele tehnice au fost lovite şi avariate.

În gara din Kiev s-a creat panică şi îmbulzeală în momentul în care sirenele au început iar să sune.

Rușii au anunţat marţi că atacurile lor vor viza Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Centru Principal pentru Informații și Operațiuni Psihologice (PSO) de la Kiev, a anunțat marți ministerul rus al Apărării într-o declarație prin intermediul agenției de știri de stat ruse TASS, citate de CNN.

Citeşte şi: Război în Ucraina. „Rusia îşi va continua ofensiva până când îşi va atinge obiectivele”. Şoigu anunţă ţinte în Kiev şi cere depunerea armelor

„Pentru a suprima atacurile informatice împotriva Rusiei, facilitățile tehnologice ale SBU și cel de-al 72-lea centru principal al PSO din Kiev vor fi lovite cu arme de înaltă precizie”, se arată în comunicatul citat de TASS.

„Locuitorii Kievului care locuiesc în apropierea nodurilor releu să își părăsească casele”, a mai spus oficiaul de la Kremlin.

Citeşte şi: Primarul Kievului: „Inamicul se află la periferia” capitalei. Cum încearcă ucrainenii să oprească atacul Rusiei. Ucraina a rămas fără ieşire la Marea Azov

Un convoi miliatar uriaş al armatei Rusiei se îndreaptă spre capitala Ucrainei, Kiev. Vorbim de vehicule blindate, tancuri, tunuri de artilerie și alte vehicule logistice.

Rusia a susţinut în mod repetat că atacurile sale nu vizează civilii din Ucraina, dar imaginile şi relatările presei din Ucraina îi contrazic pe oficialii ruşi. Mai multe localităţi din Ucraina, în special în sud şi sud-est au fost distruse de armata lui Vladimir Putin. În ultimele două zile, atacurile Rusiei au lovit grav Harkov, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei. Sunt distrugeri masive şi foarte multe victime.

Potrivit ONU, cel puţin 120 de civili au fost ucişi în Ucraina şi 304 au fost răniţi. Autorităţile ucrainene spun însă că numîrul victimelor este mult mai mare.