Noi centre de vaccinare drive through, deschise în mai multe centre comerciale din Bucureşti. Anunţul Prefectului Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că urmează să fie deschise noi centre drive through pentru vaccinare anti-COVID-19 în mai multe centre comerciale din Bucureşti.

17 mai 2021, 16:09
Noi centre de vaccinare drive through, deschise în mai multe centre comerciale din Bucureşti. Anunţul Prefectului Capitalei

Alin Stoica a precizat că sectorul 6 e „un exemplu de bune practici” când vine vorba de centre de vaccinare drive through.

„E al doilea drive through deschis într-un interval destul de scurt de timp. Am beneficiat de sprijin şi din zona privată şi din partea instituţiilor statului. Şi în sectorul 3 se va deschide un drive through”, a declarat Prefectul Capitalei, după ce a participat la inaugurarea unui centr drive through de vaccinare împotriva COVID-19 din parcarea Plaza Romania.

Reprezentantul Guvernului a explicat că vor fi deschise alte centre de vaccinare drive through în Capitală.

„În mall vitan este o locaţie. În Cora Pantelimon este o locaţie şi poimâine se va deschide la Metro Metalurgiei în sectorul 4”, a precizat Alin Stoica.

Întrebat dacă au fost întocmit clasamente privind vaccinarea în sectoarele Capitalei.

„Nu cred că este bine să facem clasamente pe sectoare nici la rata de infectare, nici la vaccinare. Suntem în momentul de faţă la un 1.060.000 de persoane. Am avut 120.000 de vaccinări pe zi. Am avut o mică încetinire, dar sperăm să ne revenim prin aceste centre drive through”, a precizat prefectul Capitalei.

Rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a scăzut sub 1 la mie, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, la mie la trei zile de la marea realaxare a măsurilor anti-COVID în România.

Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în spaţii deschise neaglomerate. Masca rămâne obligatorie în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun.

În Bucureşti, pe lângă piete, târguri, purtarea măştii de protecţie va rămâne obligatorie şi în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 50 metri pentru cei care staţionează în zonă, mai exact pentru cei care vin să-i ia pe copii de la şcoală sau gradiniţă.

Citeşte şi: Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 101.662 persoane, dintre care 42.432 cu prima doză, iar 59.230 cu a doua doză. 86.914 persoane au primit serul produs de Pfizer, 5.585 pe cel de la Moderna, 7.693 AstraZeneca, iar 1.470 au primit vaccin Johnson&Johnson.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 16 mai 2021. România se apropie de pragul de 4 milioane de vaccinați. Peste 100 de mii de oameni, imunizați în ultimele 24 de ore