Noi confruntări violente între creştini şi musulmani au avut loc la Cairo

Publicat: Duminică, 07 Aprilie 2013 22:29 // Actualizat: Duminică, 07 Aprilie 2013 22:29 // Sursa: RTV.net

O persoană a fost ucisă duminică în confruntările din faţa catedralei Sfântul Marcu la Cairo, după funeraliile a patru copţi (creştini din Egipt) ucişi vineri în timpul violenţelor confesionale, a declarat un responsabil al Ministerului Sănătăţii.

Foto: blogs.sacbee.com

"Un mort se află la spitalul Demerdache" din Cairo, a afirmat Ahmed al-Ansari pentru AFP, citat de Mediafax.

Credincioşii au fost atacaţi cu pietre la ieşirea lor din catedrala aflată în cartierul central Abbassiya, provocând violenţe. Poliţia a intervenit apoi cu gaze lacrimogene în zona catedralei, simbol al comunităţii cope care reclamă de multă vreme discriminarea şi marginalizarea şi care a fost ţinta unor atacuri repetate.

De asemenea, noi confruntări au izbucnit între musulmani şi creştini într-un oraş aflat la nord de Cairo, conform unui responsabil din cadrul poliţiei. "Se desfăşoară confruntări între creştini şi musulmani, iar anumiţi tineri au atacat şi forţele de poliţie", a declarat un ofiţer de poliţie, prin telefon pentru AFP, din Al-Khussus.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 02:42
Votează email 0 email
...copţi (creştini din Egipt) ucişi vineri în timpul violenţelor confesionale, a declarat un responsabil al Ministerului Citește mai departe...

unique link: 

...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H