Noi curse aeriene afectate din cauza ceţii de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Şase curse aeriene interne şi externe înregistrează, miercuri, întârzieri din cauza ceţii de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, iar din această cauză ambasadorul Marii Britanii, care trebuia să vină cu o cursă Tarom de la Bucureşti, şi-a anulat vizita.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 09:54
Noi curse aeriene afectate din cauza ceţii de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca au declarat, miercuri, că şase curse au întârzieri din cauza ceţii, fiind vorba atât despre curse interne, cât şi interne, potrivit Mediafax.

„Cursa Tarom care trebuia să aterizeze, miercuri, la Cluj-Napoca, la ora 8.40 şi cea care trebuia să ajungă la ora 10.15 au întârzieri din cauza ceţii şi nu putem preciza orele de aterizare. De asemenea, cursa de la Luton a companiei Wizz Air, care trebuia să decoleze la ora 6.40, va pleca conform estimării la ora 12.00, fiind întârziată şi cursa Lufthansa de la Munchen care trebuia să aterizeze la ora 12.25. Mai sunt întârziate zborurile care trebuiau să decoleze spre Viena la ora 9.05 şi spre Bucureşti la 10.35”, au precizat sursele citate.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Prefectura Cluj, ambasadorul Marii Britanii în România şi-a anulat vizita în Cluj-Napoca, deoarece aeronava Tarom cu care trebuia să ajungă de la Bucureşti nu a decolat la ora stabilită, întregistrând întârziere din cauza ceţii de pe aeroportul clujean.

„Din cauza condiţiilor meteo, vizita ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, Martin Harris, la Prefectura Cluj a fost anulată pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Vizita era programată, miercuri, la ora 12.20”, se arată în comunicat.

Diplomatul britanic trebuia să aibă o întrevedere la Primărie şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la ora 11.30.

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a fost afectat de ceaţă duminică, luni şi marţi, când au fost anulate, întârziate sau redirecţionate spre alte aeroporturi cel puţin 30 de curse aeriene. Sute de pasageri au stat ore în şir în aeroport, în aşteptarea îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.