Noi declaraţii făcute de Klaus Iohannis cu privire la lockdown: „Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că autorităţile nu îşi doresc "un aşa numit lockdown", chiar dacă alte state precum Franţa şi Germania au luat măsuri drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Preşedintele este de părere că "lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine".

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 15:43
Noi declaraţii făcute de Klaus Iohannis cu privire la lockdown: „Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”

„Aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere. Dar, în realitate, lucrurile au fost gestionate până acum bine. Chiar statele despre care vorbiți au un număr de cazuri mult mai mare decât noi.

Din păcate, deja s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru, de aceea spun să combatem eficient extinderea acestei epidemii. Noi, prin mască și igienă, autoritățile cu mijloacele lor, iar sistemul sanitar cu extinderea capacității de la terapie intensivă.

Am arătat ieri, numărul de locuri la ATI s-a dublat. Nu ne dorim un așa numit „lockdown”. Deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, declaraţii de ultimă oră la Palatul Cotroceni: Putem moderniza infrastructura LIVE TEXT şi VIDEO

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, sunt 107 morţi şi 861 de pacienţi la ATI, un nou record.

BILANŢ coronavirus 28 octombrie. Cea mai neagră zi din pandemie. Recorduri pe toată linia