Noi detalii controversate ies la iveală despre prinţul austriac care l-a ucis pe Arthur. De ce nu a stat în carantină la intrarea în România

Ies la iveală informaţii noi despre vizita prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein în România. Acesta se pare că nu a stat în carantină la intrarea în ţară, deşi acest lucru ar fi fost obligatoriu ţinând cont de faptul că venea dintr-o ţară aflată în zona galbenă.

10 mai 2021, 14:22
Noi detalii controversate ies la iveală despre prinţul austriac care l-a ucis pe Arthur. De ce nu a stat în carantină la intrarea în România

Prinţul austriac care l-a ucis pe Arthur a intrat în România pe 12 martie, la ora 10:30, prin vama Nădlac, apoi s-a deplasat cu mașina până în aria protejată din Covasna, unde a avut loc vânătoarea. Este vorba despre un drum de aproximativ 12 ore.

Citeşte şi: Uciderea ursului Arthur. Poziţia Casei Regale de Liechtenstein

Potrivit procedurilor în vigoare, prințul, care venea dintr-o zonă galbenă, ar fi trebuit să stea în carantină odată ce a intrat pe teritoriul ţării noastre. Pentru a evita această măsură, prințul s-ar fi folosit de o derogare permisă de lege, informează Antena 3. Astfel, există două variante în acest caz: fie prinţul a fost vaccinat, fie a prezentat un test COVID negativ și a stat în România mai puțin de 72 de ore.

Citeste si Ursul Arthur, ucis dintr-o singură împuşcătură. Trofeul nu va fi scos din ţară

Prinţul austriac care l-a ucis pe Arthur, cazat într-o unitate super-luxoasă, care datează de peste 600 de ani

Prinţul austriac a fost cazat la Castelul Mikes din localitatea Zăbala. Castelul este o adevărată oază de linişte, departe de zgomotele oraşelor, unde găseşti servicii de lux. Reşedinţa familiei Mikes datează de peste 600 de ani, iar clădirile din diferite epoci, folosite pentru cazarea oaspeților, se află într-un parc de 50 hectare.

Citeste si Cristian Tudor Popescu, despre uciderea ursului Arthur: Acest „Lingănștain” este un laş

După ce a fost acuzat de uciderea ursului Arthur, cel mai mare exemplar din Romania, prințul le-a spus jurnaliştilor austrieci că el a împușcat de fapt alt animal și că le poate demonstra asta anchetatorilor cu ajutorul imaginilor. Prințul a adăugat și că ursul pe care l-a ucis se afla la 250 de metri de casele oamenilor creându-le probleme și că, în felul acesta, a eliminat un pericol.

Totodată, prințul și-a prezentat scuze pentru că ar fi produs suferință mai multor persoane.

Reamintim că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie a acestui an și, contra unei taxe de 7.000 de euro, și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs, totul prin derogarea oferită de ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat mai multe pagube la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, conform asociației Agent Green.