Noi detalii despre cei doi deţinuţi evadaţi dintr-o închisoare din Italia, care au promis că se vor întoarce. Ce s-a întâmplat cu ei

Doi deţinuţi de etnie romă care au evadat în urmă cu circa 15 zile dintr-o închisoare din Roma, promiţând că se vor întoarce în celula lor după ce vor rezolva o problemă de familie, au fost arestaţi miercuri, a anunţat Ministerul italian al Justiţiei, informează AFP.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 18:34
Noi detalii despre cei doi deţinuţi evadaţi dintr-o închisoare din Italia, care au promis că se vor întoarce. Ce s-a întâmplat cu ei

David Zukanovic şi Lil Ahmetovic, cei doi deţinuţi care au evadat pe 3 iunie din închisoarea Rebibbia, au fost capturaţi în provincia Pisa”, în Toscana, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Verii Davad Zukanovic, în vârstă de 40 de ani, şi Lil Ahmetovic, 46 de ani, au explicat că trebuie să îşi protejeze copiii care au probleme, probabil din cauza traficului de droguri. Ei au adăugat că au fost nevoiţi să evadeze din penitenciarul Rebibbia de la periferia capitalei italiene deoarece şi soţiile lor sunt închise şi nu avea cine să le rezolve situaţia.

Cei doi au tăiat cu pila gratiile celulei şi şi-au improvizat o funie din furtunuri de incendiu, apoi au tăiat cu foarfeci sârma ghimpată.

Condamnaţi pentru tăinuire şi fraudă, deţinuţii ar fi urmat să fie eliberaţi în 2029. Pentru evadare, pedepsele lor ar putea fi însă prelungite cu cinci ani.

Au promis că se vor întoarce

Doi deţinuţi romi au evadat, săptămâna trecută, din penitenciarul Rebibbia, situat la periferia Romei. Ei au lăsat, însă, un bilet în care promit că se vor întoarce şi în care explică faptul că au probleme în familie a căror rezolvare necesită prezenţa lor, relatează cotidianul La Repubblica.

Verii Davad Zukanovic, în vârstă de 40 de ani, şi Lil Ahmetovic, 46 de ani, au scris în bilet că prezenţa lor este necesară acasă pentru că trebuie să îşi protejeze copiii care au probleme, cel mai probabil, din cauza traficului de droguri. Cei doi au precizat că au fost nevoiţi să evadeze din pricina faptului că şi soţiile lor sunt închise şi nu avea cine să le rezolve problemele.

Citeşte şi Zeci de romi au protestat pe străzile din Florenţa, Italia VIDEO

Deţinuţii au reuşit să evadeze tăind cu pila gratiile celulei, după care au improvizat o funie din furtunuri de incendiu. La final, au tăiat sârma ghimpată cu foarfecele.

Zukanovic şi Ahmetovic au fost condamnaţi pentru tăinuire şi fraudă, urmând să fie eliberaţi în 2029. Acum, însă, din pricină că au evadat, pedepsele lor ar putea fi majorate cu cinci ani. 


loading...
Partenerii noștri