Noi detalii despre impozitarea luxului. Sorin Grindeanu: „Nu este lux casa de 120 de mp, ci cu totul altceva: iahturi, bolizi, maşini de sute de mii de euro”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat miercuri că social-democraţii nu au propus niciodată supraimpozitarea persoanelor care deţin maşini de 50.000 de euro sau case cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, aşa cum au sugerat liberalii.

17 nov. 2021, 15:22
Noi detalii despre impozitarea luxului. Sorin Grindeanu: „Nu este lux casa de 120 de mp, ci cu totul altceva: iahturi, bolizi, maşini de sute de mii de euro”

În acest condiţii, Sorin Grindeanu a dat noi detalii despre impozitarea luxului, măsură pe care PSD ar vrea să o aplice.

„Am văzut diverse proiecţii şi lucruri care vă spun cu toată sinceritatea că nu au fost discutate o secundă la negocieri.

Nu s-a discutat nici măcar o secundă că acel impozit sau taxă pe lux se aplică celor care au maşini de 50.000 de euro sau case de 120 de mp. E o minciună! Aşa ceva nu s-a discutat o secundă. Am discutat, în schimb, despre venituri excepţionale.

Nu este lux casa de 120 de mp. Am vorbit despre venituri excepţionale. Milioane de euro! N-am vorbit de lucruri care sigur sunt în clasa medie în acest moment în România. Asta nu e lux!

Luxul e cu totul altceva: iahturi, bolizi, maşini de sute de mii de euro. Asta da, putem discuta! Nu e lux să încadrăm la lux case de 120 mp. Nu e nici sărăcie, dar nu e nici lux”, a afirmat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Sorin Grindeanu a explicat că ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, urmează să prezinte „diverse proiecţii cu ceea ce ar însemna venituri suplimentare la bugetul de stat pe nivele pe care putem să le discutăm”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea ca PSD să dea primul premier. „Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională”

De cealaltă parte, Florin Cîţu a anunţat că PNL nu vrea să renunţe la cota unică de impozitare şi nici la funcţia de premier.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: „Primul premier, de la PNL. NU renunţăm la cota unică. Ministerele avizatoare vor fi împărţite”