Noi detalii despre moartea vânătorului de crocodili Steve Irwin

Mâna dreaptă a vânătorului australian de crocodili Steve Irwin a dezvăluit, la opt ani de la tragedie, cum şi-a găsit moartea temerarul realizator de televiziune.

11 mart. 2014, 07:23
Noi detalii despre moartea vânătorului de crocodili Steve Irwin

Cameramanul Justin Lyons, singurul martor la tragicul eveniment, şi-a văzut bunul prieten într-o baltă de sânge, având o rană deschisă la nivelul pieptului.

S-a uitat calm la mine şi mi-a zis că moare”, a spus Justin Lyons la o televiziune australiană.

Lyons a precizat că atunci se aflau în a opta zi de filmări pentru un documentar denumit „Ocean’s Deadliest”, în 2006. În ziua în care Irwin a murit, ei căutau rechini tigru, când au găsit o pisică de mare imensă.

Cei doi au început să filmeze pisica de mare în apă adâncă până la piept. După câteva minute de filmări, cei doi s-au ridicat în picioare şi au decis să mai ia câteva imagini cu Irwin stând în spatele animalului, în timp ce Lyons l-ar fi filmat plecând.

„Deodată, a început să îl înjunghie sălbatic cu coada, sute de înţepături în câteva secunde. Probabil a crezut că Irwin era un rechin tigru, care se hrăneşte cu pisici de mare, aşa că a început să atace”, mai povesteşte Justin Lyons.

Lyons spune că nu şi-a dat seama iniţial că animalul l-a rănit prea grav, până când a pus camera înapoi spre Irwin, care stătea într-o baie de sânge. Vârful cozii trecuse prin pieptul lui. Irwin a  ţipat atunci „Mi-a străpuns plămânul”.

Restul echipei l-a pus pe Irwin înapoi în barcă, iar Lyons a încercat să îl resusciteze timp de o oră.

Un alt cameraman a filmat tot incidentul, întrucât Irwin le-a spus că dacă va fi vreodată rănit, să surprindă tot pe cameră. Lyons spune că nu ştie ce s-a întâmplat cu videoclipul, dar nu vrea ca acesta să fie văzut.

„Era atât de bun cu animalele. Nimic nu i s-ar fi întâmplat… Am crezut că va trăi o veşnicie”, a mai spus Justin Lyons.