Noi detalii despre preotul care a bruscat un bebeluş la botez, Poliţia i-a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe

Poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe în cazul preotului filmat în timp ce bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez.

01 nov. 2017, 16:26
Noi detalii despre preotul care a bruscat un bebeluş la botez, Poliţia i-a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila, Laura Dan, a declarat că dosarul penal vizează faptele de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate de poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

În imaginile care au apărut pe internet se poate observa cum un preot bruschează un bebeluş, scena fiind surprinsă în timpul unui botez oficiat la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila. Preotul paroh Traian Mazăre a fost filmat vizibil nervos pentru că bebeluşul plânge, dar şi pentru că, la un moment dat, înainte de a-l băga în cristelnţă, îl apucă de veşmintele preoţeşeti. Nervos, preotul refuză iniţial să-l mai scufunde în cristelniţă pe micuţ, duce copilul pe masa de unde l-a luat şi încearcă să-şi aranjeze veşmintele, care i se agaţă de cap. În final, preotul scufundă violent bebeluşul, acoperind cu putere gura copilului care continua să plângă. Întreaga filmare a apărut pe internet şi a atras mii de critici la adresa preotului.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunării de Jos a transmis un comunicat în care anunţă că va începe o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi totodată cere iertare familiei bebeluşului bruscat în biserică.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica „Sfinţii Împăraţi” din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ulterior, preotul Traian Mazăre a declarat că a respectat întocmai canoanele bisericeşti, iar reacţiile sale nervoase au fost determinate de atitudinea dascălului, care nu l-a ajutat în timpul slujbei.