Noile proiecte de modificare a legilor educației aduc modificări în ceea ce privește examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că noutatea va consta în introducerea unei probe complementare pentru competențe de bază. Astfel, la profilul uman, proba complementară va fi susținută la matematică sau științele naturii. Elevii de la profilul real vor avea de ales între istorie, logică, filozofie și psihologie.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2022/05/bac-1.jpg)
Examenul de Bacalaureat ”se va plia pe fiecare profil în parte”, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca într-o conferință de presă în care a prezentat noile proiecte de modificare a legilor educației.
”Va exista o probă complementară pentru competențe de bază. Notarea se va face prin admis/respins”, a spus Ligia Deca.
Referitor la proba complementară, ministrul Educației a explicat că la profilul uman, proba complementară va fi susținută la matematică sau științele naturii. Elevii de la profilul real vor alege una dintre disciplinele: istorie, logică, filozofie, psihologie.
„Vor da o probă de competenţe de bază la matematică sau ştiinţe. Este o probă scrisă de competenţe de bază, aş sublinia de bază, pentru că oamenii îşi imaginează nu ştiu ce trigonometrie. La matematică va fi o probă de competenţe de bază prin care se testează posibilitatea sau capacitatea absolventului de a aplica noţiuni matematice de bază în situaţii reale”, a precizat Ligia Deca, la Digi 24.
„Să calculeze un TVA, de exemplu, dintr-un preţ, să înţeleagă care dintre două oferte de împrumut este mai avantajoasă. Chestiuni de acest tip care sunt necesare pentru orice cetăţean, după ce a absolvit liceul, trebuie să te poţi descurca în societate. Este doar pentru a ne asigura că orice absolvent de liceu are competenţele necesare să se descurce în societate şi în viaţa reală,” a adăugat ministrul.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20