Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian, unde era acuzat de furt intelectual. Ce au decis judecătorii

Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian, unde era acuzat de furt intelectual. Artistul a murit pe 6 noiembrie, cu două săptămâni înainte ca instanța să decidă dacă trebuie sau nu să plătească drepturile de autor compozitorului care l-a chemat la tribunal.

22 nov. 2021, 09:49
Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian, unde era acuzat de furt intelectual. Ce au decis judecătorii
Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian

Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian. La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii de la Tribunalul Dolj au decis că Petrică Mîțu Stoian nu se face vinovat de acuzațiile compozitorului Vasilică Gunță.

Noi detalii despre procesul lui Petrică Mîţu Stoian

După 9 ani de procese, magistrații au respins acțiunea acestuia, motivul principal fiind aceasta a fost formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, scrie Wowbiz.ro.

Petrică Mîțu Stoian nu are legătură cu fapta relatată de reclamant, indiferent dacă aceasta există sau nu. Din acest motiv, interpretul nu trebuie să-i plătească drepturi de autor sau drepturi conexe compozitorului, pentru că nu el se face vinovat pentru furtul intelectual invocat de acesta.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata familiei rupe tăcerea: „Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul!”

E război total pe averea de un milion de euro a lui Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian lasă în urmă o avere estimată la nu mai puțin de un milion de euro. Un apropiat al artistului vine cu dezvăluiri incredibile despre mizele pe care le au rudele, dar și familia impresarului Doru Gușman.

Petrica Mitu Stoian avea o avere colosala! Investea mult in imobiliare si in masini. Eu stiu ca avea cinci proprietati, vila din Craiova in care statea cu impresarul si sotia lui, casa parinteasca din Isverna si doua apartamente pe litoral, in Eforie Nord, unde statea vara. Anul acesta si-a mai cumparat un apartament foarte scump in cartierul Primaverii din Capitala.

Inainte de Craciun isi luase un Mercedes la mana a doua, dar in stare foarte buna, a dat peste 50 mii euro. El schimba masinile cam la 3 ani si, conducea numai bolizi scumpi dar punea pret pe siguranta si calitate. Din toata aceasta avere nu stiu cu ce se va alege familia lui pentru ca totul era cumparat pe firma impresarului, el nu avea mai nimic pe numele lui.

Nu stiu de ce le lua pe firma lui Gușman, e posibil sa fi incercat sa fenteze intr-un fel plata taxelor sau sa nu aiba probleme cu inspectorii ANAF ca, va dati seama, artistii nu declara tot ce incaseaza pe la spectacole. Si ca sa nu fie luat la ochi ca are o avere pe care n-o poate justifica, e posibil sa fi avut intelegerea asta cu impresarul. Sau, cine stie, altele or fi motivele. Cert e ca surorile nu se vor alege cu mare lucru din averea maestrului.”, a declarat sursa Star Popular.