Noi detalii despre Sorina Pintea, aflată în arestul Central. Surse România TV: Starea de sănătate s-a agravat

Starea de sănătate a fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea s-a agravat. Potrivit unor surse citate de România TV, Sorina Pintea are o tâmplă umflată și fruntea s-a învineţit. De asemenea, prezintă mai multe vânătăi pe corp, anunţă sursa citată. 

05 mart. 2020, 10:33
Noi detalii despre Sorina Pintea, aflată în arestul Central. Surse România TV: Starea de sănătate s-a agravat

Sorina Pintea a fost reţinută vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Citeşte şi: Lovitură pentru avocatul Sorinei Pintea cu o zi înaintea apelului la decizia de arestare a fostului ministru al Sănătăţii

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii. 

Citeşte şi: Reacţia DNA la imaginile cu Sorina Pintea în cătuşe la Policlinica MAI

Avocatul Poporului a anunţat că s-a autosesizat în cadrul Sorinei Pintea, fostul ministrul al Sănătăţii, care a fost transportată marţi seara de la Arestul Central la Policlinica MAI. Renate Weber a precizat că a cerut şefului Poliţiei Capitalei informaţii despre motivul pentru care au existat „scăpări către presă”.

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună, iar printre simptome se numără şi o semipareză. Miercuri, fostul ministru a primit şi vizita unui psihiatru. 

Liviu Pop, citat la DNA în dosarul Sorinei Pintea

Potrivit surse România TV Liviu Pop va fi citat la DNA. Fiul Sorinei Pintea l-a acuzat pe senatorul PSD de luare de mită în dosarul fostului ministru.

 „Doamne fereşte, am primit o mulţime de telefoane astăzi pe tema asta. Nu am cunoştinţă de aşa ceva, eu sunt în Cluj în acest moment, în drum spre Baia Mare, poate chiar voi pune un selfie cu mine. Tot mi se spune că voi fi citat azi, mâine, poimâine, săptămâna viitoare. Momentan nu e nimic, vă mulţumesc!”, a declarat Liviu Pop în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Ionuţ Pintea a declarat că s-a întâlnit cu denunţătorul, cel care a mers la DNA şi a denuţat-o pe Sorina Pintea pentru luare de mită. În urma întâlnirii, acesta a aflat că o parte din bani a ajuns a senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei.

Se pare că Liviu Pop a primit o parte din bani în patru tranşe, prima tranşă fiind de 40.00 de euro, iar următoarele trei de căte 5.000 de euro, potrivit declaraţiior fiului Sorinei Pintea.

Citeşte şi: Marcel Vela cere să se facă verificări în legătură cu modul cum au acţionat poliţiştii cu transportarea Sorinei Pintea la spital