Reacţia DNA la imaginile cu Sorina Pintea în cătuşe la Policlinica MAI

DNA a transmis un comunicat de presă referitor la imaginile cu Sorina Pintea cu căţuşe la mâini în timp ce era adusă la Policlinica MAI pentru un control medical. 

05 mart. 2020, 07:40
Reacţia DNA la imaginile cu Sorina Pintea în cătuşe la Policlinica MAI

Sorina Pintea a fost luată din arestul Capitalei şi adusă, marţi seară, la Policlinica MAI, pentru un consult neurologic. După aproape două ore, ea a fost dusă înapoi în arest, în presă apărând imagini cu fostul ministru al Sănătăţii purtând cătuşe.

„Cu referire la imaginile în care inculpata Pintea Sorina, arestată prin decizie a Tribunalului București, a fost prezentată publicului încătușată, în timp ce era transportată în vederea unei consultații medicale, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări.

Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul DNA nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv.

Mai mult, după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot și nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfășurate la locul de deținere (pachete, transport la medic etc).

Atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații îi revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere. Subliniem că, în perioada în care inculpata s-a aflat în prezenta angajaților DNA, în spațiul public nu au apărut nici un fel de imagini cu aceasta”, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea în cătuşe la spital: „Vela este responsabil de acel spectacol”

Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi Liviu Pop, citat la DNA în dosarul Sorinei Pintea