Noi detalii despre studenta moartă în cămin la Timişoara. Legiştii au stabili ce s-a întâmplat cu nepoata preşedintelui Ugandei

Legiştii au stabilit cum a murit Mercy Kajuma Birungi, nepoata președintelui Ugandei. Fata a fost găsită moartă într-un cămin studenţesc din Timișoara. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 08:21
Noi detalii despre studenta moartă în cămin la Timişoara. Legiştii au stabili ce s-a întâmplat cu nepoata preşedintelui Ugandei

Primul apel la 112 a fost făcut de tânăra, care ar fi nepoata președintelui Ugandei, pe 24 mai, după-amiază, când a spus că se simte rău.

„La primul apel a reclamat febră, tuse, afirmativ fără contact cu o persoană cu COVID. A dorit o ambulanţă de consultaţie la domiciliu. A fost trimis un echipaj de la serviciul privat de ambulanţă care era disponibil atunci”, a declarat un reprezentant al Ambulanţei.

Pe imaginile filmate de camerele de supraveghere se vede cum la ora 17.45, medicii au urcat la etaj, au bătut la usa dupa care au intrat. Peste 6 minute au ieșit din camera fetei. „Constantele erau normale, toate valorile erau normale”, a mai spus reprezentantul serviciului de ambulanţă. 

Paramedicii i-au recomandat să meargă la spital, dar tânăra a semnat că refuză.

Marți, iubitul ei din Uganda i-a alertat pe medici la 112 când a văzut că tânăra nu mai răspunde la telefon. Un echipaj de la Ambulanţă a mers iar la uşa fetei. De data asta nu a mai răspuns nimeni. Echipajul de pe Ambulanţă a solicitat intervenţia pompierilor. Aceştia au spart uşa camerei de cămin și au găsit-o pe fată moartă.

Datele preliminare ale autopsiei arată că fata a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorie acută consecutivă. Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru moarte suspectă.