Noi detalii despre tânărul de 25 de ani dispărut în Grecia. Radu e fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. „Era prima lui zi de vacanță”

Au apărut noi detalii despre românul de 25 de ani care a plecat în vacanță în Grecia alături de prieteni. Tânărul a intrat în apă să înoate, iar la un moment dat a dispărut.

13 iul. 2022, 09:00
Noi detalii despre tânărul de 25 de ani dispărut în Grecia. Radu e fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. „Era prima lui zi de vacanță”

Radu Dinu are 25 de ani și este fiul primarului din localitatea doljeană Amărăştii de Jos. Tânărul iubea sportul, îl practica foarte des și îi plăcea mult și să înoate.

Anul acesta a decis să plece în concediu cu cei mai buni prieteni și au ales Grecia ca destinație de vacanță. Radu și prietenii lui au ajuns în Lefkada duminică, pe 10 iulie, și la puțin timp s-a petrecut nenorocirea.

Au mers pe o plajă neamenajată ca să se bucure de apă. Tânărul le-a spus amicilor săi că merge să facă o baie în mare. La un moment dat, a simţit că nu mai are putere şi a început să strige după ajutor. Unul dintre prieteni a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit.

„Marea era extrem de agitată, au sărit în apă şi câţiva turişti, dar au renunţat repede pentru că le-a fost frică”, a povestit unul dintre prieteni.

Tânărul nu a mai ieșit la suprafață. Prietenii au alertat autoritățile elene ca să le salveze prietenul. Salvamarii au intervenit de urgență pentru găsirea tânărului român. La scurt timp, au intervenit și o navă și două șalupe ale Gărzii de Coastă. Au început căutările de duminică și le-au căutat și în următoarele zile, însă Radu este încă de negăsit.

Și familia lui Radu a ajuns în Grecia în urmă cu o zi și a început căutările cu o barcă gonflabilă. Primarul comunei Amărăştii de Jos şi soţia lui sunt în continuare acolo și așteaptă să primească vești de la autoritățile elene.

„Era prima lui zi de vacanţă. Suntem distruşi. Sperăm într-o minune. Era un băiat extraordinar, respectuos şi vesel. Iubea sportul, participa la competiţii, avea mulţi prieteni. Nu ne vine să credem…”, a declarat o prietenă de familie.

Citește și Român de 25 de ani, căutat de mai bine de 24 de ore în Grecia. Tânărul a dispărut în marea învolburată sub privirile disperate ale prietenilor

Citește și Cine e tânărul român dispărut în Lefkada. Familia a ajuns în Grecia să-l caute