Noi detalii despre taxa auto. Dan Vîlceanu: Trebuie gândit un mecanism astfel încât să ne încadrăm în acel principiu – poluatorul plăteşte

Ministrul interimar al Finanţelor Dan Vîlceanu, propus de PNL pentru portofoliul de la Fonduri Europene în Guvernul PNL - PSD - UDMR, a făcut noi precizări despre noua taxă auto pe care autorităţile din România urmează să o impună.

24 nov. 2021, 14:54
Noi detalii despre taxa auto. Dan Vîlceanu: Trebuie gândit un mecanism astfel încât să ne încadrăm în acel principiu – poluatorul plăteşte

Ministrul interimar al Finanţelor Dan Vîlceanu a declarat despre taxa pentru poluare pentru maşini prevăzută în PNRR că nu a fost stabilit ceva privind acest aspect, însă va trebui gândit un mecanism pentru ca România să se încadreze în principiul poluatorul plăteşte.

„Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, a declarat Dan Vîlceanu, citat de news.ro.

Întrebat cât ar putea fi taxa pe poluare pentru maşini prevăzută în PNRR, Vîlceanu a răspuns: „Întrebarea aceasta am avut-o în mod constant, încă de când am preluat portofoliul Finanţelor. Nu e ceva stabilit în legătură cu această taxă şi mai degrabă trebuie să gândim un mecanism astfel încât să ne încadrăm în acel principiu – poluatorul plăteşte”.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, anunţ incredibil: „Guvernul se pregăteşte să impună o nouă taxă, pe una din puţinele distracţii care le-a mai rămas românilor”

O nouă taxă auto pentru români. Planurile guvernului PNL-PSD-UDMR pentru şoferi

Guvernul PNL-PSD-UDMR pregăteşte o nouă taxă pentru români. Este vorba despre o taxă auto pe care ar urma să o plătească proprietarii maşinilor care poluează, atât pentru traficul greu, respectiv camioane, cât şi pentru autoturisme.

Programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR prevede că va fi introdusă o nouă taxare pe baza distanţei pentru vehiculele grele (camioane), dar şi introducerea de taxe mai mari pentru cei care deţin vehicule de transport pasageri, autoturisme, autobuze, autocare poluante,potrivit Antena 3.

Prima taxă ar putea fi plătită de trnaportatori pe bază de distanţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai plăti rovinietă, ci vor plăti în funcţie de distanţa pe care o parcurg.

A doua taxă se referă la gradul de poluare al maşinilor, dar deocamdată nu este clar ce înseamnă „maşini poluante” pentru că în programul de guvernare nu apare o referire la acest subiect.

Citeşte şi: Avertisment dur pentru toți șoferii din România! Revine taxa auto? Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de 15 ani?


loading...
Partenerii noștri