Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad. Atentatul ar fi fost făcut cu explozibil de la MAPN

Apar noi detalii în cazul asasinatului de la Arad. Potrivit unor surse citate de România Tv, atentatul ar fi fost făcut cu explozibil de la MAPN.

10 sept. 2021, 16:28
Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad. Atentatul ar fi fost făcut cu explozibil de la MAPN
Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad. Atentatul ar fi fost făcut cu explozibil de la MAPN

Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad. Conform unor surse citate de România Tv,  raportul transmis de procurorii din zona contra-spionajului armatei arată că în anturajul unora dintre interlopii arădeni implicați în asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, s-ar regăsi și angajați ai MApN.

Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad

Anchetatorii au noi piste în cazul asasinatului de la Arad. Potrivit unor surse citate de România Tv, în atentatul în care a murit omul de afaceri Ioan Crişan ar fi fost implicaţi şi angajaţi MAPN.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Citeşte şi Asasinatul din Arad. Detaliul care aruncă în aer ancheta, s-a găsit telefonul cu care a fost detonată bomba

Se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia, potrivit antena3.ro.

Potrivit surselor apropiate anchetei, având în vedere tipul explozibilului și modul de acționare, se pare că ar fi vorba despre profesioniști, care au mers direct la pont și au profitat de faptul că nu pot fi surprinși de camerele de supraveghere din zonă, care nu funcționau de mai bine de o lună. Surse apropiate anchetei spun că a fost vorba despre o răzbunare, și că mai multe persoane ar fi acționat într-un mod foarte calculat împotriva omului de afaceri.

Omul de afaeri arădean Ioan Crişan a murit, în 29 mai, după ce maşina în care se afla a explodat, la scurt timp după ce a plecat de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare.

Citeşte şi Florin Cîţu, despre asasinarea afaceristului Ioan Crişan în Arad. „Se fac toate eforturile pentru a-i prinde pe cei care au făcut acest atentat”