Noi detalii din ancheta care îl vizează pe fiul lui Andrei Pleşu. Mihai Pleşu le-a vândut droguri unor ofiţeri sub acoperire

Fiul fostului ministru al Culturii și Afacerilor Externe era filat de oamenii legii încă din toamna anului trecut. Mihai Pleșu este acuzat de trafic de droguri de mare risc. În filaj, anchetatorii au infiltrat doi ofițeri sub acoperire care cumpărau droguri chiar de la Pleșu Jr. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 10:43
Noi detalii din ancheta care îl vizează pe fiul lui Andrei Pleşu. Mihai Pleşu le-a vândut droguri unor ofiţeri sub acoperire

Șapte luni a durat ancheta și filajul în cazul rețelei de traficanți de droguri din care ar face parte și Mihai Pleșu, potrivit #romanaitv#. Oamenii legii au plecat de la un bărbat din Iași, consumator. L-au urmărit pe acesta să vadă cine îi vine drogurile de mare risc. Bărbatul ajungea deseori la București și nu de puține ori s-ar fi întâlnit chiar cu Mihai Pleșu. Pentru a avea mai multe informații, procurorii DIICOT au trecut la pasul doi și au introdus în schemă doi ofițeri acoperiți. Așa au văzut îndeaproape cum funcționa această rețea. Bănuieleile s-au confirmat. Mihai Pleșu vorbea frecvent cu un alt membru al rețelei, Victor Foca. Limbajul era codificat. Cei doi conștientizau pericolul la care se expun și încercau să lase cât mai puține urme.

Mai mult, Mihai Pleșu și-a inclus și iubita în afacerile ilegale. Aceasta vorbea cu posibilii clienții. Drogurile de risc și mare risc erau introduse în cluburi private, la petrecerile techno.