Noi detalii din ancheta sopranei Maria Macsim Nicoară. Poliţiştii au mers să stea de vorbă cu ea

Ancheta în cazul mezzosopranei din Iaşi ajunse la spital în stare critică după ce a căzut pe scări, nu avansează deloc. Artista a fost externată iar anchetatorii au mers să stea de vorbă cu ea, însă aceasta nu i-a putut ajuta deloc. În lipsa altor probe care să indice altceva decât un accident nefericit, anchetatorii se pregătesc să închidă dosarul, potrivit ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 12:38
Noi detalii din ancheta sopranei Maria Macsim Nicoară. Poliţiştii au mers să stea de vorbă cu ea

Maria Macsim Nicoară a fost externată din Spitalul de Recuperare cu mai bine de o lună în urmă, după ce a stat mai mult timp internată la Spitalul de Neurochirurgie, şi acum se află la domiciliul ei din localitatea Aroneanu, la casa pe care o împarte cu soţul, cel asupra căruia au planat bănuieli de agresiune, bănuieli care însă, în lipsa mărturiei victimei, nu pot fi susţinute de alte probe.

Poliţiştii s-au deplasat recent la locuinţa mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, recent externată din Spitalul de Recuperare Iaşi. Concluzia, consemnată de anchetatori, este că femeia nu poate coopera.

„Ascultă ce i se vorbeşte, însă nu pare că înţelege foarte multe. Ori nu doreşte să vorbească…Este posibil să nu vorbească niciodată”, a declarat o sursă apropiată anchetei, citată de ziaruldeiasi.ro.

Drept urmare, rănile care erau să-i provoace moartea şi care au dus-o în comă vor fi considerate ca fiind provocate de căzătura în cap, de la înălţime, pe scările abrupte şi strâmte, de piatră, pavate cu gresie ascuţită la muchii. Dosarul ar putea fi închis, iar la concluzie ar putea fi trecut accident, şi nu aşa cum dădeau de înţeles rudele, că ar fi fost posibilă o bruscare a femeii sus la etaj, în urma căreia ea a căzut.

Maria Macsim Nicoară a ajuns la spital în dimineaţa zilei de 11 mai, ea aflându-se în comă, inconştientă. Solista a fost adusă la spital de către o ambulanţă de la locuinţa ei din Aroneanu, chemată de soacra sa, care la rândul ei a fost alertată de fiu.

În preziua lui 11 mai, duminică seara, în jurul orei 23, Maria Macsim Nicoare ar fi încercat să coboare scările cu o farfurie în mână, însă, căzând sau din alt motiv necunoscut, s-a rostogolit pe scările de gresie, apoi s-a lovit cu capul de un perete aflat la baza scării. Mezzosoprana a fost găsită conştientă de către soţul ei, care a transportat-o într-un pat aflat la parterul casei. Aici ar fi stat până spre orele dimineţii, atunci când Constantin Nicoară şi-ar fi dat seama că soţia sa se află în stare gravă. Speriat, şi-a sunat mama, medic, aceasta venind la faţa locului şi sunând apoi la 112.