Noi detalii din dosarul decesului lui Emi Pian. Cine este adevăratul ucigaș al interlopului

Magistrații urmează să dea sentința în procesul morții lui Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian. Familia interlopului așeatptă ca ucigașul să plătească pentru faptă.

20 ian. 2023, 14:05
Noi detalii din dosarul decesului lui Emi Pian. Cine este adevăratul ucigaș al interlopului
Noi detalii în cazul morții lui Emi Pian

Emi Pian a fost ucis în urmă cu doi ani și jumătate, în urma unei partide de barbut. Procesul în care sunt implicați presupusul criminal și trei rude ale victimei, membri ai clanului Duduianu, e aproape de final.

Martorii au ajuns în fața audierilor, dar această etapă a cercetării este destul de greoaie. Aceștia sunt reticenți și încetinesc soluționarea anchetei. O parte dintre ei și-au schimbat declarațiile, alții au plecat din țară, iar unii au fost aduși cu mandat în instanță deoarece nu aveau acte de identitate. La Parchet a fost deschis și un dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

În urmă cu un an, completul de fond a fost modificat fără explicație. Familia Duduianu a avut parte de o judecătoare care îi tratează cu severitate chiar și pe avicații lor. Aceasta a dispus ca mai mulți martori să fie reaudiați, pentru a fi respectat principiul nemijlocirii administrării probelor.

Citește și: Liderii clanului Duduianu au primit o veste neaşteptată. Ce decizie au luat judecătorii

În iunie 2022, frații lui Emi Pian, Laurețiu și Vasile Duduianu, și vărul acestuia, Ionuț Gheorghe Drăghici, au făcut o cerere de recuzare a judecătoarei, fiind de părere că imparțialitatea acesteia este afectată.

Avocații familiei Duduianu susțin că judecătoarea a cenzurat, reformulat și respins întrebările lor, într-o manieră subiectivă.

„De asemenea, precizează că până la acest moment 17.06.2022 nu a primit nicio explicaţie plauzibilă pentru care doamna judecător … a dispărut din acest complet, nu ştie care a fost motivul pentru s-a reluat cercetarea judecătorească în faţa unui alt preşedinte de complet şi asta în prima zi după ce a avut prima decizie favorabilă din partea doamnei judecător. (…)

Precizează că experienţele din viaţa personală cu persoane asupra cărora există un anumit stigmat poate să determine judecătorul să judece cu repulsie sau există deja o preconcepţie şi nu doreşte să aducă nicio acuzaţie, dar înțelege doar că din acest comportament al instanței, se cenzurează aflarea adevărului, iar întrebările sunt conduse doar pentru a evidenţia modul în care inculpatul Gheorghe Emanuel Richard (presupusul asasin al lui Emi Pian, n.r.) a participat sau nu la săvârșirea unei fapte, în condiţiile toate atenuantele şi modul în care judecătorul conduce întrebările spre acele împrejurări care ar putea să arate numai aspectele negative şi agravante în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Duduianu Vasile, Duduianu Laurențiu și Drăghici Gheorghe”, se arată în transcriptul ședinței, colsultat de fanatik.ro.

Citeșteși: Descinderi la clanul Duduienilor. Vizat este liderul acestora Ciprian, fratele lui Emi Pian. Graţian Duduianu: „Dacă trecem pe roşu, vin la noi mascaţii! Au percheziţionat casa, maşina şi nu au găsit nimic”

Avocatul fraților Duduianu a fost amendat cu 700 de lei, după ce a părăsit sala pentru 20 de minute din cauza unei migrene.

„Tribunalul, faţă de împrejurarea că instanţa a întrebat într-o manieră respectoasă care este motivul pentru care în timpul audierii martorului apărătorul ales al inculpatului doreşte să părăsească sala, cunoscând de altfel că, la termenul de astăzi se audiază martori şi presupune un interval de timp în care se petrece această procedură şi faţă de răspunsul apărătorului, respectiv „ că are o migrenă”, lucru la care de altfel sunt predispuşi toţi participanţii din această cauză, instanţa în raport de dispoziţiile art.283 alin 4 lit. i C.p.p. apreciază ca fiind o manifestare ireverenţioasă la adresa instanţei, precum şi la adresa celorlalţi participanţi, sens în care apreciază necesară sancţionarea cu 700 de lei, apreciind-o proporţională cu conduita apărătorului”, se arată în dosar.

În același dosar sunt cercetați și membrii clanului Duduianu, după ce l-ar fi lovit pe inculpatul Richard Emanuel Gheorghe cu o coadă de topor, un cuțit și un baston telescopic, după ce acesta l-a înjunghiat pe Emi Pian.