Noi detalii ies la iveală în cazul lui Aleksei Navalnîi: Ar fi fost otrăvit în camera sa de hotel, si nu pe aeroport

Noi detalii ies la iveală în cazul lui Aleksei Navalnîi. Se pare că opozantul rus ar fi fost otrăvit cu apă, în camera sa de hotel din orașul siberian Tomsk, și nu cu ceai, în avion, așa cum s-a spus iniţial.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 09:31

Echipa sa a făcut o postare pe Instagram, în care este surprins momentul în care membrii staff-ului său investighează camera și culeg probe, inclusiv sticlele goale de apă.

Potrivit membrilor echipei, Navalnîi și-a pierdut cunoștința și a început să se sufoce în avion, acesta aterizând forțat pentru ca liderul opoziției să fie transportat la un spital din regiune, din Berlin.

Aleksei Navalnîi este capabil să se dea jos din pat

Starea disidentului rus Aleksei Navalnîi s-a îmbunătăţi şi mai mult şi „poate să coboare din pat pentru perioade scurte de timp”, a anunţat luni spitalul din Berlin unde acesta este internat, relatează dpa.

Pacientul a fost scos cu succes de pe ventilaţie mecanică„, se menţionează într-un comunicat al spitalului Charite din Berlin. Navalnîi, un critic neobosit al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Teste laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare. Aleksei Navalnîi a fost trezit din coma sa indusă medical săptămâna trecută.


loading...