Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 face precizări legate de decesul unui bărbat de 45 de ani din județul Argeș, vaccinat, care a murit acasă.

04 mart. 2021, 11:49
Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin

Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin.  Astfel, în 2 martie, un bărbat de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

DSP Argeș a sesizat autoritățile pentru efectuarea procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Un bărbat de 46 de ani din Tg.Jiu a făcut infarct la o zi după vaccin
Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, miercuri, că au fost vaccinate 38.695 persoane în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 1.022.066. În acelaşi interval au fost înregistrate 131 de reacţii adverse.

Potrivit datelor transmis, miercuri, de CNCAV, de la ultima raportare au fost vaccinate 38.695 persoane, cele mai multe cu serul Pfizer. 8.679 persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca şi 10 cu Moderna.

Numărul total al persoanelor imunizatea ajuns la 1.022.066, 619.809 de persoane primind ambele doze de vaccin.

De la ultima raportare, s-au înregistrat 131 de reacţii adverse, cele mai multe la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca, respectiv 100.

Diferenţe între reacţiile adverse care pot apărea după vaccinul Pfizer şi după cel de la AstraZeneca. Explicaţia medicului Gindrovel Dumitra


loading...