Noi detalii în cazul elicopterului prăbuşit lângă Săpânţa. Ce au descoperit anchetatorii despre pilotul mort

Apar noi date despre pilotul elicopterului prăbușit în Maramureș, lângă Săpânța, într-o pădure. Bărbatul are 48 de ani și a fost dat dispărut încă de pe 6 martie. El provine din capitala regiunii Viciebsk, cunoscută drept capitala terorismului din Belarus. În această regiune au avut loc de-a lungul anilor mai multe atentate sângeroase.

RomaniaTV.net
10 mai 2019, 06:42
Noi detalii în cazul elicopterului prăbuşit lângă Săpânţa. Ce au descoperit anchetatorii despre pilotul mort

Un elicopter a fost găsit prăbuşit, joi seara, lângă localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş, iar alături de aparatul de zbor a fost găsit şi cadavrul unui bărbat.

„Pe raza comunei Săpânţa a fost înregistrat un incident aviatic. Cazul a fost preluat de către procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Urmează să se facă investigaţiile tehnice de specialitate. A decedat o persoană, bărbat, iar la faţa locului s-a deplasat şi un medic legist pentru examinarea cadavrului. Echipa de cercetare se află la faţa locului”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş.

Anchetatorii spun că e un elicopter tip Kamov Ka-26, de fabricație sovietică, folosit în misiuni aviochimice, în agricultură, pentru stropire cu soluții, fertilizare sau combaterea dăunătorilor. În acest caz, elicopterul ar fi putut fi folosit, cel mai probabil, la traficul cu țigări, mai ales că nu are niciun însemn de înmatriculare, spun surse din anchetă, citate de vasiledale.ro.

De altfel, elicopterul zbura clandestin în România, fără autorizație de zbor și ar fi violat spațiul aerian, susțin aceleași surse. Cadavrul pilotului era în descompunere, semn că prăbușirea a avut loc de mai multă vreme.

Pilotul se numește Dmitri Kostikov, avea 48 de ani și era originar din orașul Vitebsk, din Belarus. Bărbatul era comandantul adjunct al echipei de elicoptere din Minsk. Acesta era angajat al unei firme private de aviaţie, dar îşi oferea serviciile şi Armatei, pe domeniul de Apărare, Securitate şi Structuri de salvare. Dmitry Kostikov era căsătorit şi a fost dat dispărut încă de pe 6 martie.