Dovada vaccinării Episcopului Devei, PS Gurie, la 52 de ani. „Imediat după ce a făcut doza booster a intrat în comă”

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, joi, în urma unui stop cardio-respirator. El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an.

22 oct. 2021, 09:15
Dovada vaccinării Episcopului Devei, PS Gurie, la 52 de ani. „Imediat după ce a făcut doza booster a intrat în comă”

În jurul morţii PS Gurie s-au născut o serie de controverse, iar dacă la început s-a vehiculat ideea că episcopul nu era vaccinat, Patriarhia a venit apoi cu un comunicat în care se specifica faptul că acesta era imunizat împotriva coronavirusului.

Mai mult, una dintre măicuţele apropiate episcopului afirmă că acestuia i s-a făcut rău după ce a făcut doza booster. „S-a vaccinat şi cu al treilea vaccin. Cum i l-a făcut, cum a intrat în comă, direct, l-a dus la intubat„, a declarat aceasta, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

Apropiaţii preotului confirmă că acesta a intrat în comă după administrarea dozei booster.

Dovada vaccinării PS Gurie:

Adeverință vaccinare Georgiu

Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos„, a transmis purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu.

Citeşte şi Încă un deces în BOR. Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a murit după ce s-a infectat cu COVID. Era internat de mai multă vreme în spital

Slujba înmormântării va avea loc, sâmbătă, în Catedrala Episcopală din Deva. Potrivit basilica.ro, PS Gurie era bolnav de COVID şi era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva din 8 octombrie. Starea sa s-a agravat, fiind intubat în urmă cu două zile.

Citeşte şi ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, îndemn la vaccinare: „Haideți să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului și cu mai multă grijă la noi înșine”