NOI DETALII în cazul poliţiştilor şpăgari din Brăila. Cum îşi acopereau agenţii infracţiunile

Poliţiştii şpăgari de la Brăila primeau atât de multe şpăgi, încât erau nevoiţi să inventeze amenzi ca să îşi facă norma. Ei scriau avertismente pe numele oamenilor fără adăpost şi chiar pentru vecinii de bloc. 22 de agenţi au fost trimişi în judecată.

08 iun. 2015, 08:27
NOI DETALII în cazul poliţiştilor şpăgari din Brăila. Cum îşi acopereau agenţii infracţiunile

Anchetatorii au stabilit în urma monitorizării că întrucât nu dădeau amenzi pentru a-şi justifica activitatea, poliţiştii întocmeau procese verbale pentru traversare neregulamnetară, pentru persoane care nu erau apoi identificate şi care nu săvârşeau acest lucru. Printre cei sancţionaţi se numără oamenii ai străzii şi chiar vecini de bloc ai agenţilor.

Citeşte şi Mai mulţi poliţişti de la Poliţia Rutieră Brăila au fost arestaţi

La dosar au fost ataşate şi înregistrări în care poliţiştii îşi justifică aplicarea unor astfel de sancţiuni.

Da’ un avertisment, nu-i… eu nu le dau amendă la ăştia, şi aşa sunt bătuţi de Dumnezeu, le mai dau şi eu amendă. Oricum, dacă ăsta-i un avertisment nu se bagă nicăieri, nu interesează pe nimeni, doar să ştie cineva anume, ştii, că i-am dat eu aşa, să verifice dacă mai e viu, dar aşa” se arată într-o discuţie dintre poliţiştii din Brăila, potrivit evz.ro.

Îi din parohia mea de acolo. Născută în ’41, îi bătrână, născută în 1941„, spunea un alt poliţist.

Până în prezent, 22 de poliţişti de la Poliţia Rutieră Brăila au fost trimişi în judecată. Aceştia sunt acuzaţi că au luat şpagă sume cuprinse între 100 şi 1.500 de lei.

Citeşte şi Braila a rămas fără poliţişti de circulaţie şi a cerut ajutor din Galaţi. 26 de agenţi, cercetati pentru MITĂ