Noi DETALII în cazul ŞPĂGII pe care o primea fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret

Comisarul şef Nelu Fediuc, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, a cerut și a primit de la contrabandişti produse de lux, printre care whisky, parfumuri şi carne de vânat. Mai mult, acesta a primit chiar şi favoruri sexuale. Bărbatul a fost reținut, el fiind cercetat în mai multe dosare penale.

12 oct. 2014, 06:06
Noi DETALII în cazul ŞPĂGII pe care o primea fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret

În acest nou dosar deschis pe numele său, comisarul şef Nelu Fediuc este trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită, influenţarea declaraţiilor, dar şi tentativă de abuz în serviciu.

În acelaşi timp, el mai este cercetat pentru alte 22 de infracţiuni. Timp de jumătate de an, una dintre protejatele comisarului-şef Nelu Fediuc a fost o femeie din Republica Moldova. Pentru a-i permite moldovencei să tranziteze frontiera din Ucraina spre România, prin PTF Siret, Fediuc i-a cerut câte 200 de dolari lunar. Afacerea a mers ca pe roate în acest interval, iar în afara banilor, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a obţinut şi favoruri sexuale, scrie monitorulsv.ro.

Anchetatorii au stabilit că în calitate de şef al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef a permis şi chiar a facilitat şi traficul de produse accizabile, în special ţigări. În schimbul acestor servicii, el a cerut şi a primit sume importante de bani şi numeroase produse, precum parfumuri scumpe, băuturi alcoolice, carne de vânat, peşte, dar şi cantităţi mari de motorină.

În momentul în care a aflat că mai mulţi martori au depus plângere împotriva sa, comisarul şef a luat legătura cu ei şi a încercat să îi determine prin presiune să-şi retragă plângerile. S-a ales în schimb cu un nou dosar penal şi chiar a fost reţinut.

Citeşte şi Fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, arestat preventiv pentru 30 de zile