Noi detalii în dosarul lui Klaus Iohannis de la Parchetul Alba Iulia. Ce a semnat procurorul Augustin Lazăr

Soluția în dosarul nr. 595/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind un denunţ care îl viza pe Klaus Iohannis, a fost dată de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, altul decât Augustin Lazăr, care în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2014 a semnat doar adresa de comunicare a soluției către reclamant, semnarea corespondenței de acest tip fiind atribuție de serviciu a conducătorului unității de parchet, precizează Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 14:23
Noi detalii în dosarul lui Klaus Iohannis de la Parchetul Alba Iulia. Ce a semnat procurorul Augustin Lazăr

„Dosarul nr. 595/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind formularea unui denunţ îndreptat împotriva domnului Klaus Werner Iohannis, a fost repartizat unui procuror care l-a şi soluţionat la data de 20.11.2014.

Adresa de comunicare a soluţiei a fost semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în virtutea funcţiei de conducere şi în exercitarea atribuţiilor de reprezentare a unităţii de parchet. În acea perioadă domnul Augustin Lazăr îndeplinea funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Soluţia a fost comunicată petentului de către agentul poștal, prin înmânare personal şi sub semnătură, existând în acest sens la dosar dovada de primire întocmită în data de 28.11.2014. În adresa de comunicare este indicată calea legală expres prevăzută în Cpp şi termenul în care petentul ar fi avut posibilitatea să atace soluţia în situaţia în care ar fi considerat-o nelegală. (…) Din expunerea faptică și cronologică a dosarului menționat anterior, reiese cu claritate faptul că soluția a fost dată de un alt procuror și nu de domnul Augustin Lazăr, care – în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2014 – a semnat doar adresa de comunicare a soluției către reclamant, semnarea corespondenței de acest tip fiind atribuție de serviciu a conducătorului unității de parchet”, a precizat Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă.