Noi detalii șocante despre crima din Bran. Bărbatul care i-a ucis pe Nicu și Alexandra ar fi avut un complice. Detalii de ultimă oră

Nicu și Alexandra, cei doi soți găsiți morți în propria locuință din Bran, a decedat în urma loviturilor cu un cuțit și cu un topor, au stabilit medicii legiști. Anchetatorii spun că au solicitat expertize ADN, în baza unor probe descoperite, pentru a stabili dacă suspectul a fost singurul agresor sau dacă a avut un complice.

18 ian. 2023, 16:47
Noi detalii șocante despre crima din Bran. Bărbatul care i-a ucis pe Nicu și Alexandra ar fi avut un complice. Detalii de ultimă oră

Procurorii au găsit un bilet scris de suspect, în care încearcă să-și justifice fapta oribilă. El spune că cele două victime din Bran i-au făcut vrăji.

„În acest moment avem nişte concluzii referitor la moartea celor două victime, în sensul că au fost agresiuni cu corp tăietor-înţepător – cuţit – dar moartea a survenit în urma loviturilor cu corpul tăietor-despicător, respectiv toporul”, a anunţat, miercuri după amiază, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Rotaru.

În urma investigațiilor medico-legale s-a mai stabilit că femeia ucisă nu era însărcinată. În perioada următoare se va dispune o expertiză de ADN fiindcă în casa celor doi soți au fost descoperite mai multe mijloace de probă – articole vestimentare, urme de încălţăminte – pentru a se verifica dacă a existat şi un alt participant la crimă, întrucât nu se poate exclude, în această fază, o astfel de ipoteză.

„Nu există alte indicii în acest sens, dar nu putem exclude în această fază, o astfel de ipoteză”, a subliniat procurorul, referindu-se la posibilitatea existenţei unui al doilea agresor.

Citește și Tatăl criminalului din Bran rupe tăcerea: „Nu era agresiv băiatul meu. A fost internat și i s-a spus că nu e într-o situație gravă, că nu poate să-i dea tratament”

Anchetatorii așteaptă, în cursul zilei de miercuri, documente de la spitalul de psihiatrie care să arate dacă suspectul avea sau nu afecțiuni psihice.

Ce a scris criminalul din Bran în biletul găsit de anchetatori

Potrivit primelor informații, procurorii au găsit un bilet al atacatorului care îi face pe aceștia să creadă că starea lui mintală nu era cea firească.

„Sunt indicii că starea dumnealui mintală nu ar fi fost cea firească, în sensul că face referiri la divinitate în mai multe rânduri, se referă la mama sa decedată care ar fi ajuns într-un loc mai bun, zice dânsul şi că îşi prefigurează o altă soartă şi invocă şi că i s-ar fi făcut vrăjitorii şi că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji”, a precizat procurorul.

În biletul respectiv, agresorul pare că își justifică comportamentul. „Pare mai degrabă un document de justificare”, a precizat procurorul.

Citește și Cum l-a găsit căţeluşa Bata pe criminalul feroce de la Bran. Cum „le-a arătat” criminaliștilor unde se ascunde ucigașul

Nicu și Alexandra au fost găsiți fără suflare în propria casă, în localitatea Șimon, comuna Bran. Colegii bărbatului, îngrijorați că nu a ajuns la muncă și nici nu răspundea la telefon, au luat legătura cu rudele. O cumnată a mers la locuința lor și i-a găsit cu capetele zdrobite. Un văr al bărbatului e principalul suspect, iar oamenii legii l-au prins. Motivul crimei ar fi o bucată de teren din cauza căreia aveau tot mai des conflicte în ultimul timp.

Nicu avea 38 de ani și era angajat la stația SMURD din Moieciu. Soția sa, Alexandra, avea 32 de ani și lucra ca asistentă la Spitalul de Copii din Brașov. Anul trecut făcuseră nuntă și aveau visuri mari. Voiau să se mute la Brașov și încercau să își cumpere un apartament.