Noi dezvăluiri despre activitatea lui „Petrov”. Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker!

Apar noi informaţii despre activitatea lui Traian Băsescu. "Petrov" și-a turnat la Securitate colegii pentru că jucau poker. Ca urmare, doi dintre ei au primit aviz negativ pentru navigarea în apele internaționale pe motiv că „s-au ocupat cu jocurile de noroc”.

14 mai 2021, 16:31
Noi dezvăluiri despre activitatea lui „Petrov”. Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker!

Noi dezvăluiri despre activitatea lui „Petrov”. Înşişi colegii au povestit aventura, fără să cunoască faptul că fostul preşedinte al României era turnător la Securitate. Aceștia i-au spus chiar și locația unde organizau partidele de poker.

Noi dezvăluiri despre activitatea lui „Petrov”. Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker!

Doi dintre foștii colegi ai lui Traian Băsescu au primit aviz negativ de la autorități pentru motiv că organizau jocuri de noroc. Pe vremea comunismului, doar statul putea organiza, oficial, jocuri de noroc, iar aici vorbim doar despre Loteria Română.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Orban şi Barna au făcut o mare greşeală, au mizat pe laşitatea mea! Eu n-am zgârieturi pe spate, am numai pe faţă
 

Băsescu a scris și a semnat (cu numele Petrov) Nota către Securitate pe care i-a transmis-o ofițerului de Securitate din rețeaua căruia făcea parte, căpitanul Despinoiu Nicolae prin intermediul unui rezident al Securității (identificat în documentele Securității cu numele conspirativ Laurențiu). Rezidentul era acel colaborator al Securității care menținea legătura dintre un ofițer și informatorii din rețeaua sa.

Ofițerul de Securitate i-a transmis rezidentului o serie de instrucțiuni pentru colaboratorul Petrov: „A stabili unde joacă aceste elemente poker, în ideea prinderii lor în flagrant, de conducerea Institutului. De asemenea, să stabilească și celelalte elemente care joacă poker”.

Nota dată de Petrov a fost folosită informativ de Securitate, poliția politică comunistă luând o serie de măsuri împotriva a doi dintre colegii turnați de Băsescu, Popovici Florin-Dan și Oprea Florin, în dosarele de urmăriți ale cărora a și fost descoperită nota turnătorului Petrov. Potrivit CNSAS, Popovici și Oprea au fost avertizați de organele de contrainformații militare (Direcția a IV-a a Securității, al cărei informator era Băsescu). De asemenea, Securitatea a propus pentru cei doi avizarea negativă pentru navigarea în apele internaționale, pentru o serie de comportări necorespunzătoare, între care și faptul că „s-au ocupat cu jocurile de noroc, care sunt interzise de legile noastre”.

Citeşte şi: Ziua decisivă pentru Traian Băsescu-Petrov – ÎCCJ judecă recursul în procesul de colaborare cu Securitatea