Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la catedrala din Nantes. Un bărbat din Rwanda a fost reţinut

Un bărbat originar din Rwanda, care este necunoscut poliţiei franceze, a fost reţinut în cazul incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţă la catedrala Saint Pierre et Saint Paul din Nantes. Suspectul era voluntar la lăcaşul de cult, scrie cotidianul Le Figaro.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 09:28
Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la catedrala din Nantes. Un bărbat din Rwanda a fost reţinut

Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut sâmbătă în cadrul unei anchete deschide de poliţişti pentru „incendiere voluntară”. Deocamdată, nu sunt cunoscute motivele acestării acestuia, conform News.ro.

RTL trasmite că bărbatul reţinut este un refugiat rwandez care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat.

Anchetatorii susţin că suspectul a fost plasat în arest din cauza nepotrivirilor din programul lui ca voluntar. În seara dinaintea incendiului, el a avut sarcina de a închide catedrala.

Procurorii vor să afle de la rwandez care sunt „condiţiile închiderii catedralei”.

Incendiu violent la Catedrala din Nantes. Lăcaşul de cult, cuprins de flăcări VIDEO

Pompierii din Nantes au fost alertaţi sâmbătă dimineaţă, după ce un incendiu a izbucnit în interiorul catedralei. Flăcările au distrus complet vitraliile şi marea orgă.

Potrivit procurorului regiunii, Pierre Sennes, trei focare au fost observate în interiorul catedralei – unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului -, ceea ce l-a făcut să decidă că a existat o mână criminală.

Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări.