Noi dezvăluiri în dosarul „Case pentru generali”: Dobriţoiu a vândut o garsonieră primită de la MApN

Corneliu Dobrițoiu, fostul ministru al Apărării, ar fi primit nu o casă, ci două locuinţe de la stat. Prima, o garsonieră modestă, a fost vândută în anii '90, potrivit România TV, iar a doua, pentru care este cercetat de DNA, este un apartament în centrul Capitalei pe care l-a vândut, în 2007, înainte de a se muta într-un penthouse. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2013, 08:42
Noi dezvăluiri în dosarul „Case pentru generali”: Dobriţoiu a vândut o garsonieră primită de la MApN

Potrivit EVZ, Corneliu Dobriţoiu a locuit într-o garsonieră modestă primită de la MApN cu prima sa soţie, dar aceasta a fost vândută după divorţ.

O echipă România TV a mers şi a vorbit cu foştii vecini ai senatorului PNL din strada Răcari. Oamenii îşi amintesc că fostul ministru a locuit la etajul şase, unde în prezent locuieşte un bărbat cu probleme psihice.

Unul dintre locatarii din blocul din Sectorul 3 spune că Dobriţoiu a locuit la etajul 6, iar o doamnă mai în vârstă a povestit că fosta garsonieră a fostului şed de la MApN aparţine acum unui „bolnav mintal”: „A stat la etajul şase, unde acuma stă un bolnav mintal. Numai armată a fost aici, la scara asta şi la cealaltă”.

Procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală pe Corneliu Dobriţoiu pentru că şi-a cumpărat şi al doilea apartament de la MApN, deşi beneficiase anterior de o casă de la stat şi avea o casă de vacanţă. Apartamentul din centrul Capitalei a fost luat la un preţ mult sub cel al pieţei şi vândut apoi cu 200.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Ce acuzaţii îi aduce DNA ex-ministrului Corneliu Dobriţoiu, pus sub urmărire penală

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircea Chelaru.