Noi dezvăluiri în dosarul poliţiştilor care ar fi primit pizza drept mită. Şeful Biroului Rutier Iaşi şi mai mulţi agenţi, anchetaţi

Scandal de proporţii la Iaşi, în dosarul poliţiştilor care ar fi fost mituiţi cu pizza. Şeful Biroului Rutier Iaşi, Gheorghiţă Ciobanu, şi un agent au fost plasat sub control judiciar, fiind acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită. În timpul audierilor, poliţiştii s-au apărat spunând că au plătit "la livrare" pentru mâncare.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 16:29
Noi dezvăluiri în dosarul poliţiştilor care ar fi primit pizza drept mită. Şeful Biroului Rutier Iaşi şi mai mulţi agenţi, anchetaţi

Ziarul de Iaşi scrie că mai mulţi poliţişti, printre care şi şeful Biroului Rutier Iaşi, au fost chemaţi, joi, la DNA Iaşi pentru a da explicaţii procurorilor anticorupţie. 

În urma audierilor, Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier, şi un agent, Bogdan Ciochină, au fost plasaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de luare de mită.

După o oră de audieri, procurorii anticorupţie i-au arătat lui Ciobanu interceptările. Şeful Biroului Rutier Iaşi a explicat că a dat nouă comenzi, dintre care cinci de pizza.

„Le-am spus că eu am achitat plata la livrare. De asemenea, aştept să văd cum demonstrează ei că am avut un folos din comenzile pe care le-am dat la restaurant. Eu ies la stradă, însă în acţiuni mari de control”, a precizat Gheorghiţă Ciobanu, conform sursei citate.

Interceptări în cazul poliţiştilor de la Rutieră acuzaţi de mită. Pizza a ajuns şi la şefi

Bogdan Ciochină, celălalt poliţist plasat sub control judiciar, susţine că este revoltat de acuzaţii.

„Eu o să-i dau în judecată pe toţi, la achitare. Ne-au pătat numele, acum ce facem?”, se întreba tânărul poliţist, care urma să se căsătorească în curând.

Până joi, procurorii anticorupţie au lansat acuzaţii la adresa unui număr de nouă poliţişti, precum şi la adresa unui şofer şi managerului de la Pizzeria Mamma Mia. 

„Directorul restaurantului, în baza unei înţelegeri tacite existente la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii restaurantului, ar fi oferit şi remis cu titlu gratuit, personal şi prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 09 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi şi unor funcţionari din cadrul Serviciului Permise şi înmatriculări Iaşi, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenţii rutiere comise de aceştia, precum şi în scopul favorizării unor persoane din cercul relaţional la obţinerea plăcuţelor de înmatriculare”, au precizat procurorii DNA Iaşi, conform sursei citate.

Anchetatorii precizează că, în baza aceloraşi înţelegeri, managerul pizzeriei conducea maşina fără a avea permis pentru vreo categorie, venind inclusiv la percheziţiile Poliţiei la volan, iar unul dintre angajaţi oferise mită în bani şi produse pentru a promova proba de oraş a examenului auto.

Orban: Elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online