Noi directori generali la ANL şi Compania Naţională de Investiţii

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a numit noi directori generali la Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), Dan Buscu, respectiv Cosmin Ilina.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 07:51
Noi directori generali la ANL şi Compania Naţională de Investiţii

Totodată, la CNI Ion Simonca a fost numit director tehnic, după încetarea mandatului acestuia ca director interimar al companiei. ANL Cosmin Ilina a preluat funcţia ocupată până în prezent de Iftimie Nicorici.

Buscu este absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi a ocupat anterior poziţia de director de achiziţii la CNADNR.

Ilina a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii Bucureşti şi a ocupat, înainte de numirea la conducerea ANL, funcţia de director general al unei firme private de construcţii.

„Celor doi directori generali (…) li s-a solicitat în mod expres să respecte procedurile de transparenţă în procesul de contractare a lucrărilor publice şi să aşeze cele două companii, CNI şi ANL, pe principii de competitivitate cu scopul de a utiliza eficient resursele alocate din bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al MDRT.

CNI va trece progresiv de la programele naţionale bazate pe săli de sport şi bazine de înot la programe naţionale orientate pe modernizarea drumurilor şi a reţelelor de apă şi canalizare din mediul rural, iar ANL va continua programul pentru construirea de locuinţe destinate tinerilor şi persoanelor evacuate din locuinţe de către foştii proprietari.