Noi dovezi despre Yeti: ce au descoperit savanţii ruşi

Omul Zăpezii, numit şi Bigfoot sau Yeti, chiar există, spun cei care îl caută. Excentricii care străbat pădurile în căutarea ciudatei creaturi au descoperit recent în Rusia doi copaci îndoiţi într-un mod mai puţin obişnuit şi care aduce aminte de adăposturile gorilelor sau urangutanilor.

14 nov. 2011, 12:48
Noi dovezi despre Yeti: ce au descoperit savanţii ruşi

Exploratorii au găsit în regiunea Komorovo doi copaci ale căror ramuri erau îndoite în formă de arcadă. Într-un mod similar îşi amenajează culcuşul gorilele sau urangutanii, despre existenţa cărora în zonă nu poate fi însă vorba.

În opinia exploratorilor, descoperirea din Siberia ar dovedi existenţa misteriosului Om al Zăpezii, mai ales că una similară ar fi fost raportată şi în Statele Unite. Opinia lor este împărtăşită şi de biologi din Rusia, Canada, Statele Unite şi Suedia, reuniţi în cadrul unui veritabil comitet al experţilor în Bigfoot.

Entuziasmul acestora nu este însă împărtăşit de toţi oamenii de ştiinţă. Unii dintre aceştia îşi exprimă în continuare scepticismul asupra existenţei misterioasei creaturi, despre care apar în presă periodic noi relatări.