Gest emoționant pentru un român fără adăpost și cățelușa lui, care au murit în Spania, într-un incendiu. „Te-am iubit și te iubesc pentru tot ce m-ai învățat”

Localnicii unui oraș din Spania și-au luat adio de la un român fără adăpost și cățelușa lui, Luna, care au murit într-un incendiu cumplit.

21 feb. 2024, 14:54
Gest emoționant pentru un român fără adăpost și cățelușa lui, care au murit în Spania, într-un incendiu. „Te-am iubit și te iubesc pentru tot ce m-ai învățat”

Adrian era un român de 51 de ani care dormea pe străzi cu cățelușa lui, Luna. Comunitatea din Burgos și-a luat rămas bun de la cei doi.

Ceremonia de rămas bun se ține în capela pompei funerare San José, unde mai mulți preoți catolici vor susține înmormântarea și vor aduce un omagiu celor doi prieteni care și-au găsit sfârșitul vineri, într-un tragic incendiu de pe strada Fray Esteban de la Villa din cartierul San Pedro.

Citește și Cum arată gospodăria lui Florin Călinescu de la Buftea. Celebrul om de televiziune creşte găini, porci şi bibilici, dar are şi grădină cu legume şi livadă

În timpul ceremoniei, trupul lui Adrian urmează să fie transferat la cimitirul San José, marcând în acest fel finalul călătoriei sale pe pământ.

„Te-am iubit și te iubesc pentru tot ce m-ai învățat”

Nici Luna nu va fi uitată. Cu toate că nu poate fi înmormântată în același loc, va fi prezentată printr-o fotografie pe parcursul omagiului funerar. În locul unde cei doi beneficiau de generozitatea oamenilor a fost creat un altar improvizat devenit loc de adunare pentru cei care vor să-și exprime afecțiunea față ce ei. Mulți oameni au lăsat acolo deja flori și scrisori.

„Te-am iubit și te iubesc, pentru tot ce m-ai învățat, pentru fiecare îmbrățișare dată, pentru fiecare poveste spusă. Te-am iubit și te iubesc pentru că m-ai învățat realitatea vieții, pentru că ai demonstrat ce este fidelitatea, pentru că zâmbești și râzi cu Luna. Te-am iubit și te iubesc pentru că ai fost așa cum ai fost, pentru că te-ai făcut vizibil din invizibil, pentru că ai realizat un „duo” perfect în această lume.”, se arată într-un mesaj emoționat.

Citește și Secretul cae va da toți nutriționiștii peste cap! Legumele de care trebuie să te ferești

În doar o lună și jumătate, în orășelul Burgos s-au stins din viață trei oameni care locuiau pe stradă, Ángel, Luis, Adrián, dar și cățelușa Luna.

Sute de localnici, care îi cunoșteau pe Adrian și Luna, au fost prezenți la cremonie. Cei doi trăiau sub arcada unui magazin de pe strada Santander din Burgos, cântând la armonică.

Un incendiu a avut loc în urmă cu câteva zile. Opt oameni au fost răniți, iar Adrian și Luna au murit.