Noi doze de vaccin AstraZeneca şi Moderna vor ajunge în România! Peste 200.000 de doze

Aproximativ 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi în România, pe cale terestră. Mâine, 26 martie, vor ajunge în țară alte 162.000 de doze de vaccind Moderna, tot pe cale terestră.

25 mart. 2021, 13:48
Noi doze de vaccin AstraZeneca şi Moderna vor ajunge în România! Peste 200.000 de doze

Noi doze de vaccin AstraZeneca şi Moderna vor ajunge în România! Dozele de vaccin AstraZeneca vor ajunge în București pe cale terestră, acestea fiind depozitate la Centrul Național de Stocare și ulterior distribuite la centrele de vaccinare din țară.

„48.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi în țară. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare MedicoMilitară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute). Până în prezent, au fost recepționate 840.400 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 306.250 de persoane.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populați” , se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

Citește și: BILANȚ CORONAVIRUS 25 MARTIE. RECORDULUI ANULUI! Peste 6.600 de cazuri în România

Noi doze de vaccin AstraZeneca şi Moderna vor ajunge în România! Mâine, 26 martie, vor ajunge în țară un număr de 162.000 de doze Moderna, pe cale terestră. Acestea vor ajunge la centrele de vaccinare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Până în prezent, în România au ajuns 264.000 de doze de vaccin Moderna, fiind vaccinate 120.160 de persoane.

„Mâine, 26 februarie a.c., sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 162.000 de doze. În data de 26.03, dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 112.300 doze; – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 4.500 doze; – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.000 doze; – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 10.000 doze; – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.200 doze; – Centrul Regional de Depozitare Iași: 11.500 doze; – Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.500 doze. *Din cele 112.300 de doze care vor sosi la Centrul Național de Stocare București, 85.300 doze de vaccin vor rămâne în depozitul central de la INCDMMC pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, la o dată ulterioară.

Până în prezent, au fost recepționate 264.000 de doze Moderna, iar din data de 4 februarie, au fost vaccinate 120.160 de persoane. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației” , se arată în comunicat transmis de CNCAV.

Citește și: Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile decid noi restricții pentru bucureșteni