Noi imagini cu activistul din Buzău bătut în curtea Primăriei. Agresorii au fost eliberaţi VIDEO

Activistul Robert Gabriel Nițu, din Buzău, a publicat imaginile cu bătaia pe care acesta a primit-o în luna aprilie. Acesta a fost bătut crunt de patru indivizi, în curtea Primăriei Vadu Pașii. În timp ce apăreau noile imagini, ceilalți agresori care l-au bătut în plină stradă, de față cu polițiștii, au fost eliberați.

22 iul. 2021, 08:41

Noi imagini cu activistul din Buzău bătut în curtea primăriei.  După trei luni în care nu a apărut în spațiul public nicio imagine surprinsă de camerele de supraveghere, Robert Nițu a postat imaginile în care se vede clar că a fost bătut de patru indivizi în curtea Primăriei Vadu Pașii.

Noi imagini cu activistul din Buzău bătut în curtea primăriei

Citeşte şi Întorsătură de situație în cazul activistului bătut de față cu Poliția: „Eu aici în Buzau sunt o victimă a statului român”

În imaginile făcute public de activistul din Buzău se vede clar cum bărbatul este lovit cu pumnii și cu picioarele de patru indivizi, chiar în curtea primăriei. Nițu a mers la spital și ulterior, a depus plângere penală pe numele agresorilor, printre care și primarul Gheorghe Firon.

Reamintim că în luna iunie, trei bărbaţi, cu vârste între 27 şi 44 de ani, l-au bătut pe activist după ce a filmat condiţiile în care vindeau pui şi găini. Bărbatul de 41 de ani a scăpat de furia celor trei fugind şi sunând la 112. Un prim echipaj de Poliţie trimis la solicitarea victimei nu a reuşit să îl protejeze pe acesta de furia agresorilor şi cei trei nu au fost liniştiţi decât la sosirea mascaţilor.

Activistul a fost bătut chiar sub privirile nepăsătoare ale polițiștilor, cărora le ceruse ajutorul. Conflictul a izbucnit din cauză că bărbatul a vrut să arate publicului și autorităților, cum comercianții ilegali de pui vii își desfășoară activitatea, nestingheriți.

Citeşte şi Un activist a fost urmărit şi bătut în trafic de trei indivizi chiar sub privirile polițiștilor: „Vin să mă bată. Protejați-mă, vă rog” VIDEO

„Mi-am dedicat viaţa acestei activități și vreau să dau pe mâna legii infractorii, să fac bine țării. Știam că acolo se vând ilegal pui şi păsări şi că a fost declarată gripă aviară. Comerțul acolo funcționează ilegal de ani de zile. Cei trei indivizi locuiesc acolo şi au în faţa casei cuşti unde vând pui şi găini. Eu am vrut să fac două poze și să le trimit la Inspectoratul Poliţiei Județean Buzău. Acolo trec mii de mașini zilnic, sunt foarte multe posturi și secții de poliție arondate și poliția nu vedea. Şi am zis, domnule dacă nu îi vede poliția, este un drum județean, să încerc eu să le trimit poate așa să iau măsuri, cumva.

În momentul în care am scos telefonul pe geam să fac două poze a apărut acest vânzător la care i-am spus că vreau să cumpăr și eu câteva găini. Mi-a comunicat preţul, după care am spus că știam că mai este încă unul localitatea următoare și să văd și ce prețuri are și acela și apoi decid. Apoi, el mi-a spus că este unchiul lui şi are aceleași preţuri. El văzând o legitimație de la presă în parbrizul meu și-a dat seama că eu, de fapt, sunt altcineva și nu sunt un cumpărător și a făcut o legătură imediat, crezând că sunt colegul meu Geană. Norocul meu a fost că am avut geamul închis la mașină. A început să dea în mașină, să distrugă mașina, după care am demarat. M-au urmărit şi m-au depășit de fiecare dată. Veneau să mă lichideze.

Mi-am dat seama în ce pericol sunt şi am sunat la 112. Le-am explicat că mă aleargă şi că sunt cu maşina în spatele meu. Cei de la 112 mi-au recomandat să mă opresc în fața sediului poliției din Cernătești și poliția nu era acolo. Poliția a venit de la 30 de km, după ce eu am trecut prin fel şi fel de baraje, ei se sunau unii pe alţii şi mă blocau. Au participat la lichidarea mea și nu se întâmplă nimic. Dacă eu ascultam recomandarea de la 112 nu mai eram cu dumneavoastră acum, pentru că mă opream acolo și mă lichida aştia.

Totul a fost de rea credință pentru eu deranjez în general poliţia. Noi suntem cunoscuți la nivel național, suntem cunoscuți de toate inspectoratele de poliție din România şi de toți primarii. Totul a fost un complot. Asta este România”, povestea bărbatul.

După o lună petrecută în arest, agresorii au fost eliberaţi şi plasaţi sub control judiciar.


loading...