Noi imagini cu COVID-19. Cum arată coronavirusul văzut la microscop

Cele mai noi imagini ale coronavirusului au fost făcute publice de oamenii de ştiinţă din Arabia Saudită. De această dată poate fi observată atât structura externă a virusului SARS-COV 2, cât şi cea internă. 

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 08:24

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah (KAUST) din Arabia Saudită au creat modelul 3 D al virusului pentru a ajuta la găsirea tratamentelor pentru Covid-19.

Academicienii își prezintă într-un filmuleţ modelul, care include proteina Spike, cea care formează țepii de pe suprafața virusului precum și materialul genetic din interiorul membranei virale.

„Modelul nostru 3D ilustrează actuala structură a SARS-CoV-2 și dezvăluie detalii ale virusului care înainte erau imposibil de observat. Abordarea pe care am folosit-o pentru a dezvolta modelul ar putea orienta cercetarea biologică către noi direcții promițătoare pentru combaterea răspândirii COVID-19, deoarece ar putea ajuta oamenii de știință să încorporeze rapid informații recent descoperite în model și să ofere astfel o structură actualizată virusului”, a precizat un cercetător, potrivit Daily Mail. 

Citeşte şi Distanţa care te protejează de coronavirus, ce au descoperit specialiştii. De ce persoanele mai scunde sunt mai expuse