Noi imagini cu Elena Udrea şi Alina Bica în Costa Rica înaintea arestării. Cum le-au găsit agenţii INTERPOL

Presa din Costa Rica a publicat miercuri noi imagini cu Elena Udrea şi Alina Bica surprinse înaintea şi în timpul reţinerii lor de către agenţii INTERPOL, pe stradă în Sabana, San Jose. Cele două erau monitorizate de Interpol de o perioadă de timp până miercuri când au fost reţinute. În orele următoare judecătorii de la Tribunalul din San Jose vor da decizii în cazul Elenei Udrea şi Alinei Bica. 

RomaniaTV.net
04 oct. 2018, 12:41

Elena Udrea şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT, au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Cele două femei au fost ridicate de pe stradă. Informaţia a fost confirmată şi de Biroul de Presă al IGPR.

Elena Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Alina Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu, conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională.

„Agenţi ai INTERPOL din Costa Rica au reţinut două femei de naţionalitate străină, date în urmărire de autorităţile din România. Prima dintre ele este căutată pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce a doua e căutată pentru infracţiuni de mită şi corupţie. 

Membri ai Agenţiei de Investigaţii Judiciare, afiliată la Biroul Naţional Central Interpol Costa Rica, în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Informaţii şi Securitate Naţională (DIS), după investigaţii, supraveghere şi monitorizare, au reţinut miercuri două femei din România, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea autorităţilor române, potrivit site-ului sitiooij.poder-judicial.go.cr.

Pentru Udrea s-a primit „o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită şi abuz în serviciu, emise de Interpol Bucureşti”. Conform sursei citate, Elena Udrea a fost arestată pe stradă, în jurul orei locale 10,00, în sectorul Sabana Oeste.

A doua femeie reţinută este Alina Bica. Pe numele ei s-a primit o notificare roşie în baza de date Interpol pentru infracţiunile de mită şi corupţie, emisă tot de Interpol Bucureşti. Ea a fost arestată în jurul orei 14,00 tot pe o stradă din Sabana Este.

Ambele au fost plasate sub ordinele Tribunalului Penal din San Jose, pentru a se lua măsurile corespunzătoare, mai precizează sursa citată.

Elena Udrea şi Alina Bica nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului Penal din San Jose, împotriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat.